Turk Time
DOLAR
47,5248 %0.2
EURO
54,6250 %-0.29
ALTIN
6189,5600 %-1.09
BIST-100
13234,15 %-0.44
PETROL
87,7700 %0.99
BONO
42,0300 %0.07
ISTANBUL
BUGÜN
22/28°
ISTANBUL
YARIN
22/28°

Ayşenur Ezgi Eygi soruşturmasında yeni gelişme

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen sivil aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin soruşturmanın son aşamasına geldiğini açıkladı.

  • Son Güncelleme:
Ayşenur Ezgi Eygi soruşturmasında yeni gelişme

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen sivil aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin soruşturmanın son aşamasına geldiğini açıkladı. Dış Basın Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Miller, bu kritik olay hakkında detaylı bilgi alma taleplerini yineledi.

"KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM"
Soruşturma süreci hakkında İsrailli yetkililerden bilgi aldıklarını belirten Miller, "Bize, soruşturmalarını kapatmanın son aşamasında olduklarını söylediler" dedi. İsrail'in Eygi’nin öldürülmesine ilişkin yürüttüğü soruşturmanın sonucunu dikkatle takip ettiklerini ifade eden Miller, "Bu olayın kabul edilemez olduğunu açıkça belirttik. Böyle bir şey asla yaşanmamalıydı" diye konuştu.

Miller, ABD'nin, İsrail'den sadece bu olayın neden ve nasıl gerçekleştiğini öğrenmekle kalmayıp, aynı zamanda bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için hangi önlemleri aldığını bilmek istediğini vurguladı.

BLINKEN’DAN AİLEYE DESTEK
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın mağdurun ailesiyle dün yaptığı görüşmeye atıfta bulunan Miller, Eygi’nin yakınlarının hesap sorma ve olayın detaylarını öğrenme haklarının bulunduğunu söyledi. Blinken'ın aileye, adalet arayışlarında yanlarında olduklarını ifade ettiğini belirten Miller, bu tür olayların şeffaf bir şekilde incelenmesinin önemine dikkat çekti.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz