Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekipleri, Konya'da asayiş kontrolü sırasında bir kişinin cebinden çıkan yavru pitona el koydu.
DKMP'nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı.
CEBİNDEN PİTON ÇIKTI
Konya'da emniyet güçlerince gerçekleştirilen asayiş kontrolü sırasında bir kişinin cebinden yavru piton çıktığına işaret edilen açıklamada, durumun DKMP ekiplerine bildirildiği belirtildi.
PARA CEZASI KESİLDİ
Açıklamada, olay yerine intikal eden ekiplerce pitona el konulduğu ve ilgili kişiye de idari para cezası uygulandığı belirtildi.Teslim alınan yavru piton, sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla Karatay Hayvanat Bahçesi veteriner hekimlerine teslim edildi.
Genel müdürlüğün açıklamasında, "Yaban hayvanlarını doğadan izinsiz almak, bulundurmak, satmak yasaktır ve cezai işlem gerektirir. Doğaya birlikte sahip çıkalım." denildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...