E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden operasyon açıklaması 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, konser harcamaları soruşturmasında usulsüzlük bulunmadığını açıkladı; gözaltıların siyasi algı operasyonuna dönüştüğü bildirildi.

23.09.2025 - 11:42
Ankara Büyükşehir Belediyesi nden operasyon açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), konser harcamalarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yapılan gözaltılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, sürecin şeffaf şekilde yürütüldüğü, ortada herhangi bir kamu zararı bulunmadığı vurgulandı.

ABB, 11 Kasım 2014 tarihli etkinliklerle ilgili olarak daha önce Teftiş Kurulu’nun inceleme başlattığını, yapılan tetkikler sonucunda usulsüzlük veya kamu zararının tespit edilmediğini bildirdi. Müfettişlerin yürüttüğü ikinci incelemede ise 6 kişiye soruşturma izni verildiği, daha sonra bu sayının 9’a yükseldiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında hâlen ABB’de görev yapan çalışanların, ifadeye davet edilmeleri halinde süreçlere katılabilecekleri vurgulandı. Buna rağmen gözaltıların “operasyon havasında” gerçekleştirilmesinin siyasi bir algı operasyonuna dönüştüğü kaydedildi.

KONSER HARCAMALARI VE KAMU ZARARI İDDİALARI

ABB açıklamasında konser organizasyonlarına ilişkin detaylara da yer verildi. Açıklamada, en yüksek maliyetin sanatçılardan değil sahne kurulumu ve ses sistemlerinden kaynaklandığı belirtildi. Özel sektörden alınan 56 milyon TL’lik teklifin, kamu zararı oluşturmadığı aktarıldı.

Açıklamada, geçmiş dönemlerde Sayıştay ve mülkiye müfettişlerinin yaptığı denetimlerde de herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediği hatırlatıldı.

GEÇMİŞ DÖNEME DAİR ŞİKÂYET DOSYALARI

ABB, AKP döneminde yapılan yaklaşık 100 suç duyurusundan sadece 11’inde iddianame düzenlendiğini ve hiçbiriyle adli yaptırım uygulanmadığını belirtti. Özellikle eski belediye başkanı Melih Gökçek’in tarafı olduğu dosyaların 6 yıldır bekletildiğine dikkat çekildi.

Belediye, bazı dosyalarda bilirkişi raporlarının sürekli aynı kişiler tarafından hazırlandığını ve bu kişilerin siyasi taraflılık şüphesi taşıdığını iddia etti. Örnek olarak, AKP İl Başkan Yardımcısı’na verilen teleferik ihalesinden kaynaklanan 58 milyon dolarlık kamu zararına rağmen işlem yapılmadığı aktarıldı.

Açıklamanın sonunda, gözaltı operasyonu öncesi Melih Gökçek’in sosyal medyadan paylaşım yapmasının olayın siyasi boyutunu gözler önüne serdiği belirtildi. ABB, gerçek soruşturulması gerekenin eski yöneticiler nedeniyle oluşan kamu zararları olduğunu vurguladı.

Belediye, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son dakika! Mansur Yavaş'tan tutuklamalar sonrası ilk açıklama
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, belediyeye yönelik ...
Ankara'daki operasyona ilişkin CHP'den ilk tepki!
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2021-2024 yılları arasında düzenlediği ...
Erdoğan: Hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen ...
 
Komisyonda bu kez onlar dinlenecek
Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nda bu hafta SETA, Rawest ...
Cevdet Yılmaz: Avrupa ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile bir araya geldi. 
Erdoğan'ın ziyareti sırasında İmamoğlu pankartı asıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu ...
 
Ahmet Aras'ın evine saldırı tehdidi
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın evine saldırı yapılacağı ...
Özgür Özel'den Erdoğan'ın sözlerine yanıt: Devlet Bey memnun olmamıştır
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ...
CHP'li vekillerden Kılıçdaroğlu yorumu: Halkı da partiyi de önemsemez
Gazeteci Fatih Altaylı, CHP’li vekillerin eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
Türkmenistan
konya
Afganistan
Joachim Löw
sanayi
Sosyal Medya
ösym ygs sonuç sorgula
sürükleniyor