Turk Time
DOLAR
48,1348 %0.07
EURO
56,2124 %0.2
ALTIN
7111,8070 %0.1
BIST-100
14575,51 %-0.24
PETROL
87,3300 %1.02
BONO
40,1400 %0.58
ISTANBUL
BUGÜN
23/29°
ISTANBUL
YARIN
22/27°

Ankara Altındağ'da beş köpek daha ölü bulundu

Sokakta yaşayan köpeklerin ‘uyutulmasını’ içeren teklifin Meclis’te kabul edilmesinin ardından birçok şehirde köpek katliamı haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Ankara'nın Altındağ ilçesinde beş köpek daha katledildi.

  • Son Güncelleme:
Ankara Altındağ'da beş köpek daha ölü bulundu

TBMM’de geçen hafta yürürlüğe giren ‘7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ardından birçok şehirden katliam haberleri geliyor. Ankara Zübeyde Hanım Mahallesi'nde bir katliam daha yaşandı.

Tesviyeci Caddesi'nde bulunan oto tamirhanesinde çalışan Umut Ünal, 6 ay önce yolda ezilme tehlikesi geçiren 7 yavru köpeği alarak iş yerinin yanında kendi imkanlarıyla yaptığı kulübede beslemeye başladı.

5'İNİ YERDE HAREKETSİZ BULDU

Ünal, iş yerine geldiğinde, çevredeki esnafın da desteğiyle besleyip büyüttüğü köpeklerden 5'ini yerde hareketsiz buldu. Veteriner hekim yaptığı incelemede köpeklerin öldüğünü belirledi.

Köpeklerin zehirlendiğini düşünen Umut Ünal köpeklere 6 aydır baktığını ifade etti. Geldiğinde köpeklerin 5'ini ölü bulan Ünal "7 köpeğin 4'ü öldü, sonradan da biri öldü, elimizde 2 tane kaldı. Büyük ihtimalle zehirlenmiş ama kimin yaptığını bilmiyorum. Kalan 2 köpek de çok kötüydü. Çok su içtiler. Onlar da ölecek diye bekledim, çok şükür kurtuldular. Köpeklerin kimseye zararı yok. Zaten biz bakıyoruz. Ben evden onlara et haşlayıp getiriyorum, süt alıyoruz. Buradaki arkadaşlar yardımcı oluyor. Üzüldüm 6- 7 aydır emek veriyorum. Getirdiğimde küçücüklerdi." ifadelerini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi.

Daha önce Niğde, Ankara ve Edirne'de köpek katliamı haberleri gelmiş, vatandaşlar duruma tepki göstermişti.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz