E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Akşener duyurdu: Maaşlar yeniden düzenlenecek 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Toplumsal Politikalar Başkanlığı’nın Ankara’da düzenlediği Engelsiz Yaşam Çalıştayı’nın açılışını yaptı. Akşener, "Engelli maaşları yaşamsal ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenecektir." ifadelerini kullandı.

3.10.2022 - 15:07
Akşener duyurdu: Maaşlar yeniden düzenlenecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Toplumsal Politikalar Başkanlığı’nın Ankara’da düzenlediği Engelsiz Yaşam Çalıştayı’nın açılışını yaptı.

Akşener burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bu çalışma engelsiz bir hayatı, engelli bireylerimize nasıl sağlarız, biz iktidar olduğumuzda ne yapacağımız yapacağız sorusuna cevap sağlayan bir çalışma. Bu çalışmayı asıl işin sahiplerinin önerilerine, onayına açacağız. Sunduğumuz çalışma bir nihai biz böyle düşünüyoruz böyle olacak hüküm cümlesinin var olduğu bir çalışma değil. Dernekler, STK’lar, engelli bireylerin alilerinin dinleyeceğiz. Burayı şereflendirdiniz çok teşekkür ediyorum. Ben ilkokul öğretmenliği eğitimi aldım. Yaparak, yaşayarak yaşayanların öneriyle şekillenecek, bizim politikamızın belirlenmesini sağlayacak.

Ailesinde engelli bireylerin olduğu bir insanım. Ailelerin hangi sistem içerisinde olursa olsun engelli bireylerin, hayatlarındaki engelli yakınlarının maalesef Türkiye’de çok zor yaşadıklarını biliyorum. Saygı görürler, merhamet duyulur ama kurumsal olarak çok zor bir hayat yaşanıyor. Gençliğimden itibaren engelli bireyler üzerinde kendimi STK’lar da dahil hep çalışarak ifade etmiş bir insanım. Özellikle zihinsel engelli çocukları bulunan annelerin evladını nasıl bırakırım endişesini şurada gören, hisseden bir insanım ben. O annelerin o hissini en aza indirecek, o annelerin o duygusunu emniyet hissiyle takas edecek, endişesini emniyet duyma, güven duyma çocuğunun yarına yönelik güven hissiyle yer değişecek bir çalışmayı birlikte yapmak istiyorum. Tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. En derin saygılarımı sunuyorum.

'ENGELLİLİĞİ BİR HAK MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUZ'
İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz da engelli yurttaşlara ilişkin hazırlanan taslak hakkında şunları söyledi:

Biz İYİ Parti olarak vatandaşlarımızın fiziksel, zihinsel farklılıklarını önceleyerek ülkemizi iyi bir toplum haline dönüşmesi için buradayız. Adalete, sağlığa, çalışma hayatına erişimde engelleyiz. Eğitimden sağlığa, çalışma hayatından sosyal haklara kadar bir politika hazırladık. Bunu hep birlikte paylaşabilmek istiyoruz. Çalışmamıza destek veren değerli akademisyenlerimize, Eğitim Politikaları Başkanlığı’mıza teşekkür ediyoruz.

Fırsat eşitliğinin sağlandığı, ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı bir toplum istiyoruz. Biz engelliliğin bireysel farklılık olarak görmüyoruz bir hak meselesi olarak görüyoruz. Her alanda bu hedefi gerçekleştirecek politikalar üretmekteyiz. Erişilmez eğitimi, adaleti, sağlığı, istihdamı, bilgi ve bilimi öteki olarak ayırmayı reddediyoruz. Sağlığa, eğitime, bilgiye katılımın önündeki engelleri kaldıracağız.

BAŞBAKANLIĞA BAĞLI ENGELLİLER MÜSTEŞARLIĞI KURACAĞIZ
Bütün bunları yapabilmek için toplumda ne kadar engellimiz var? Engellilik durumlarına ilişkin verileri biliyor muyuz? Eğer dünya nüfusunun yüzde 15’nin engelli olduğunu gözetirsek ülkemizde de 10-12 milyon civarı engellimiz var. Bugün cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Engelliler İdaresi Başkanlığı, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçtiğimizde Başbakanlığa bağlı Engelliler Müsteşarlığı kuracağız. Mevzuat, eğitim, sağlık, istihdam, sosyal yardım hizmetleri ile sorumlu ve koordinasyon sağlayan, sosyal doku envanteri hazırlanacak.

Engelsiz yaşama erken erişimin önündeki engellere dair toplumsal farklılığın arttırmanın öneminin bilincindeyiz. Ne kadar erken tespit edebilirsek o kadar önlem alabiliriz. Önce sağlık. Koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamından evlilik öncesinde tüm çiftlerin testleri ücretsiz yapılarak engelliliğe neden olabilecek etkenleri engellemeye çalışacağız. Yeni doğan çocuklarımızın gelişimleri takip edilecek. Çocuk doktoru, psikolog, diyetisyen ve sosyal hizmet uzmanı ile desteklenecek. Ülkemizde multidisipliner rehabilitasyon ekipleri oluşturulacak.

SMA’LI ÇOCUKLARI ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELERLE İLETİŞİME GEÇİLECEK
Sağlık kurulu raporlarının Dünya Sağlık Örgütü’nün standartlarına uygun olarak düzenlenmesi sağlanacak ve denetlenecek. SMA’lı çocukların tedavisi için tecrübeli uluslararası üniversitelerle iletişime geçilecek. Sağlık politikalarımızla eş anlı olarak eğitim politikalarımız da uygulamaya konulacaktır.

ENGELLİ MAAŞLARI YENİDEN DÜZENLENECEK
İYİ Parti iktidarında devlet vatandaşların talep ve müracaatını beklemeksizin doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaşarak yaşam kalitesini arttıracak koşulları sağlayacaktır. Sosyal yardım ve hizmetlerde kademeli destek sistemine geçilecek. Engelli maaşları yaşamsal ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenecektir. Ağır engelli çocukları bulunan annelerimizin sigorta primi devlet tarafından karşılanacak. Engelli kişilerin kullanımı için alınacak ÖTV muafiyetli araçlarda uygulanan fiyat üst sınırı günü ekonomik koşullarına göre belirlenecektir.

ENGELLİ KADIN VE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ETKİN KORUMA SAĞLANACAK
Ömür Boyu Yaşam Merkezleri, 24 saat destek veren merkezler ailelerin gözünün arkada kalmamasını sağlayacağız. Kadın sığınma evleri erişilebilir hale getirilecek ve istismara uğrayan engelli kadın ve çocuklarımız için etkin koruma sağlanacaktır.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu açıkladı: Altılı masada iki kritik karar!
İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'ta gündeme ilişkin konuları değerlendiren ...
İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüştü
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik ...
İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanı adayı açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ordu’da esnaf ziyareti ...
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan ABD ziyareti açıklaması!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündem olan ABD temaslarıyla ilgili olarak ...
İYİ Parti lideri Akşener'den, CHP'ye uyarı!
İYİ Parti lideri Akşener, son dönemde gündemden düşmeyen adaylık tartışmalarıyla ...
Ekrem İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, esnaf ziyareti yaptığı ...
 
MHP'li yöneticiyi sokak ortasında arkasından vurdular!
MHP Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Erkan Hançer sokak ortasında uğradığı ...
Muharrem İnce: Bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edemezsin
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kadıköy’de muhalefete seslenerek, ...
Erdoğan Genel Kurul'a girince CHP ve HDP masaları ayağa kalkmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'nin yasama yılının açılış programında konuşma ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
İsrail
TÜFE
Abdullah Ercan
A) Milli Futbol Takımı
Duygun Yarsuvat
karadeniz
istanbul 10
Kemal Özdeş