E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Akşener'den gençlere seçim çağrısı: Yol masraflarını karşılayacağız 

SON DAKİKA: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Seçim tarihinin erkene çekilmesini eleştiren Akşener, "Neden şimdi seçim tarihini erken alıyorlar? Çünkü gençlerin oy kullanmasından korkuyorlar." sözleriyle gençlere seslendi.

25.01.2023 - 11:17
Akşener den gençlere seçim çağrısı: Yol masraflarını karşılayacağız

SON DAKİKA: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

"DEVLETİN CİDDİYETİ KAYBOLDU"

Akşener'in konuşmasının satır başları şöyle:

Bu elim olaya Sinan Ateş ailesinin talebi üzerine siyaseti bulaştırmak istemedim. Güvenlik güçlerimizin olayına aydınlatılması için ellerinden geleni yapacağını inandım. Ancak cinayetin üzerinden geçen 26 günde bu olay aileyi aştı. Bu olay devlet ciddiyetinin kaybolduğunu gözler önüne sermiştir. Hukukun ne denli tahrip edildiği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Devletin dört bir yanını saran mafyalar simsarlar tefeciler uyuşturucu kaçakçıları gün gibi ortalığa saçıldı.

Cinayet üzerinde birçok soru işareti varken, milletimiz devleti topyekün göreve çağırırken adım atan yok. Şimdi de devletin gücünü kullanarak gerçek katilleri örtbas etmeye çalışıyorlar. Her zaman olduğu gibi yine savcılar değişiyor yine bir katil dışarıda geziyor.

'İSVEÇ’TEKİ AHLAKSIZ HADİSE NEFRET SUÇUDUR'
Geçtiğimiz günlerde, İsveç’teki büyükelçiliğimizin önünde yaşanan, ahlaksız hadiseye ilişkin, birkaç noktaya, değinmek istiyorum. Öncelikle; Kutsal kitabımız, Kuran-ı Kerim’i yakmaya çalışarak, değerlerimize saldıran, bu vandallık, bu barbarlık, bu düşmanlık; dünyanın hiçbir yerinde, fikir hürriyeti olarak, pazarlanamaz. Bu; düpedüz bir nefret suçudur! İsveç hükûmetinin, “insan hakları” kisvesiyle, bu duruma, yol vermesi ise; asla ve asla, kabul edilemez bir acizliktir. Bu acizliği, bir kez daha, şiddetle kınıyorum. Tarihin, hiçbir döneminde; Dini, vicdani ve fikri özgürlüklere yapılan saygısızlık, “İnsan hakkı” olmamıştır, olamaz.

Biz, İYİ Parti olarak bu iki yüzlülüğü, reddediyoruz. Bu konuda, ülkemizdeki tüm toplumsal kesimler yekvücut olarak, tepki gösteriyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten, bir iktidar, böyle ciddi bir konuda; sadece eleştiriyle, göstermelik tepkilerle yetinemez. Siyaset üstü gördüğümüz, bu tip konularda; iktidarın, yapması gereken, “dostlar alışverişte görsün” anlayışının, ötesine geçmektir. Devleti yönetenler, bu sorumlulukla ve yetki sahibi olmanın, ciddiyetiyle hareket etmek, zorundadır.

'ENFLASYONDA SERİ KATİLE DÖNDÜLER'
Hâlâ daha Nebati Bakan, çıkıp 'Kasım’da enflasyonun, boynunu kırdık. Aralık’ta, belini kırdık. Şimdi devamı gelecek. Bundan sonra, enflasyonla mücadelede, en rahat alandayız' diyor… Kolunu kırdık, bacağını kırdık, şimdi neyini kıracaklar neresi kaldı? Enflasyon konusunda seri katile döndüler. Palavranın bini bir para hem, enflasyonla mücadeleden, söz ediyor; hem de Türk Lirası'nı, değerli hale getirirseniz; sanayi yavaşlar, işsizlik olur. Türk Lirası'nı değersiz hâle getirirseniz ise bunun tam tersi olur' diyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Böyle bir cahillik, böyle bir iş bilmezlik olabilir mi? Hem enflasyonla mücadeleyi hem de Türk Lirası’nı değersiz hâle getirmeyi, aynı anda hedefleyemezsiniz. Birinden birini, öncelemeniz gerekir. Eğer ki, Türk Lirası’nın, değersiz olmasını savunuyorsanız; 'Yaşasın enflasyon!' demeniz gerekir ki zaten siz, düpedüz bunu savunuyorsunuz. En azından dürüst olun. Hadi, açık açık söyleyin. Hadi gidin 'Yaşasın enflasyon!' yazan, enflasyon canavarlı tişörtler bastırın. 'Yaşasın yoksulluk!' yazan, billboardlar yaptırın. 'Kahrolsun zenginlik, yaşasın fakirlik!' yazan broşürler yaptırın.

BAVULLARI HAZIRLARSANIZ İYİ EDERSİNİZ

Dürüstçe çıkın ve deyin ki; '20 yılın sonunda, bizim, Türkiye ekonomisi için, bulduğumuz çözüm budur: Biz, milletimize, zenginliği çok görüyoruz ve 'yaşasın enflasyon' diyoruz' deyin de, kurtulun. İtiraf edin de, rahatlayın. Milletimize de, daha fazla bizzat kendinizin azdırdığı, ‘enflasyonla mücadele ediyoruz’ yalanını söylemeyin. Ayıptır günahtır.

Sandık artık ufuktan göründü. Millete hesap verme gününe az kaldı. Bavulları artık hazırlarsanız iyi edersiniz. Erdoğan, başarısızlıkta gözlerinizdeki ışıltıya hiç aldanmaz tüm sorumluluğu size yıkar sayın Nebati.

'NEDEN SEÇİM TARİHİNİ ERKEN ALIYORLAR?'
Yine erken seçim yaşayacağız. Seçim tarihini güncelledik erkene almadık deseler de bu bariz şekilde erken seçimdir. Biz ne zaman seçim tarihini açıklayın desek seçim zamanında olacak diye nutuk attılar. Neden şimdi seçim tarihini erken alıyorlar? Çünkü gençlerin oy kullanmasından korkuyorlar. Gençlerin onları sandığa gömeceğini çok iyi biliyorlar. Okullar açıkken seçim yapılmasını istemiyorlar. Sevgili gençler kimse merak etmesin artık İYİ gençlik var.

'GENÇLERİN OLMADIĞI SEÇİMİ KABUL ETMİYORUZ'
Gençlerimizin bulundukları şehirde oy kullanmaları için onları tek tek bilgilendireceğiz. Gerekirse kapı kapı dolaşacak tüm gücümüzle çalışacağız. Başvuru gününü kaçıran olursa da ikametlerin bulunduğu şehirlere ücretsiz olarak götürülmelerini ve sonra da geri getirilmelerini biz sağlayacağız.

Biz gençlerin olmadığı bir seçimi kabul etmiyoruz. Biz arkamızda gençlerimizle gümbür gümbür iktidara yürüyoruz. Asla unutmayın, hiç merak etmeyim. O sene bu sene. İktidarın önceliği kendilerinin ve yandaşlarının rahatlığı oldu. Ama bizim önceliğimiz millettir. Vesayete karşı ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım hangi çılgın bana zincir vuracakmış diyenlerin partisidir. Biz bugünlere davamız, sözümüz doğru olduğu için milletimizin hayır dualarıyla geldi. Biz bu günlere yeter artık söz milletin diyen milletin izniyle geldik.

ETİKETLER:
İYİ Parti , Meral Akşener
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP ve İYİ Parti vekilleri için tarih verildi
TBMM Hazırlık Komisyonu'nun, Lütfü Türkkan ile Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının ...
İYİ Parti, araç muayene ücretlerindeki zamları Meclis gündemine taşıdı
İyi Parti’nin araç muayene ücretlerindeki pahalılığın önlenmesi ve mağduriyet ...
Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan aday açıklaması: Yakında açıklayacağız
Emek ve Özgürlük İttifakı, dün gerçekleştirdiği toplantının ardından bir ...
 
Başörtüsü teklifi TBMM Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi
Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa ...
Türkiye-İsveç-Finlandiya'nın NATO görüşmeleri ertelendi
Ankara'nın talebi üzerine Türkiye-İsveç- Finlandiya üçlü mekanizma toplantısı ...
CHP ve İyİ Parti'den ortak başörtüsü önergesi
CHP ve İYİ Parti'den başörtüsü düzenlemesi ile ilgili yeni bir adım geldi. ...
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup Toplantısında ...
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'yu anma etkinliğine katıldı
Merhum gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 30'uncu yıl dönümünde bombalı suikasta ...
Sinan Ateş suikastında 2 kişi daha tutuklandı
Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
Acun Ilıcalı
fatih terim
ygs sonuçları
Kırgızistan
Duygun Yarsuvat
terör
Eurolague
islam kerimov