E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Akşener'den 2023 tepkisi: Millet ekmek kuyruğunda bekliyor! 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, "2023'e 8 ay kala milletimiz ekmek ve yağ kuyruğunda bekliyor. Tahıl ambarı yapacağı dediği Türkiye buğday ithal ettiği için belediyeler ekmek karnesi dağıtıyor." dedi.

20.04.2022 - 10:59
Akşener den 2023 tepkisi: Millet ekmek kuyruğunda bekliyor!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bay Kriz’in, konuşmaya doyamadığı bir haftayı daha, geride bıraktık. Biliyorsunuz kendisi, beceriksizliklerinin üstünü örtmek için, sürekli olarak konuyu, geçmişe getirip, dikkat dağıtır, gündem saptırır. Ama bu sefer, farklı bir şey oldu. Enflasyon, son 20 yılın zirvesini gördü. 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' teorisi, elinde patladı.

'Türkiye Ekonomi Modeli' dedikleri, sözüm ona model de tüm bunların üzerine tüy dikti. Hal böyle olunca da Bay Kriz’in, hisseli harikalar kumpanyasına, artık inanan kalmadı. İşte o nedenle de baktı olmuyor, artık dikkati geleceğe çevirmeye başladı. 2023’e 8 ay kalmış, ama bu arkadaş, 20 yılda yapamadıklarını, 8 ayda yapacaklarını, iddia etmeye başladı. Yetmedi; 2053’ten bahsetti. Yetmedi; 2071’den bahsetti. Yakında kahve falı da bakmaya başlarsa, şaşırmayın.

'MİLLETİMİZ BUGÜN TANE İLE DOMATES ALIYOR BAY KRİZ'

Yakında kahve falı da bakmaya başlarsa hiç şaşırmayın. Milletimiz bugün tane ile domates alıyor bay kriz 2053'te lojistiğimiz harika olacak diyor. Milletimiz bugün arabasına mazot alamıyor bay kriz 2053'te ulaştırma muhteşem olacak diyor. Milletimiz bugün temel gıda maddelerine bile erişemiyor bay kriz 2071 olağanüstü olacak diyor.

Şu ciddiyetsizliğe bakar mısınız. Muhterem, yahu bugün ne olacak? Masal anlatmayı bırak biraz da ondan bahset. Eğer Türkiye'ye dair bir vizyon ortaya koymak istiyorsan önce Türkiye'nin sorunlarını çöz. Biz o sözleri bundan 11 yıl önce de dinledik. Hedef 2023 idi dimi.

2023 için neler vaat ediyordun? Mesela kişibaşı milli gelir 25 bin dolar, ihracat 500 milyar dolara ulaşacaktı. İşsizlik yüzde 5'lere düşecekti, Edirne'den Kars'a yüksek hızlı tren hatları inşa edilmiş olacaktı. GAP, DAP, KOP gibi projeler tamamlanmış olacaktı. Türkiye dünyanın tahıl merkezine dönüşecekti. Bölgenin en ileri demokrasisi olacaktı. 2023 hayal oldu.

'2023'E 8 AY KALA MİLLETİMİZ EKMEK VE YAĞ KUYRUĞUNDA BEKLİYOR'

'Anayasa'yı değiştireceğim' demişti değiştirdi. Kendini başkan, ucube sistemi getirdi. Saray yapacağım dememişti ama gerçekleştirdi. Millet çile çekerken 500 milyon dolarlık uçakla gezeceğim dememişti hamdolsun onu da gerçekleştirdi.

2023'e 8 ay kala milletimiz ekmek ve yağ kuyruğunda bekliyor. Tahıl ambarı yapacağı dediği Türkiye buğday ithal ettiği için belediyeler ekmek karnesi dağıtıyor. Türkiye'nin nakliyecileri haftalarca bekliyor. Anayasa vaat ettikleri Türkiye'de çeteler siyasetçileri, gazetecileri dövüyor, evler basılıyor.

Sayın Erdoğan biz senin masallarını çok dinledik. Sen bunları vizyon olarak değil, iktidarda kalmak için söylemişsin. Düpedüz yalan söylemişsin. Bu masallardan bıktık, usandık. Getir sandığı kararı milletimiz versin.

KAŞIKÇI DAVASINA TEPKİ

Trump emredince rahibi verdiğiniz gibi, Suudi prens emredince de Kaşıkçı davasını devrettiler. Bay Kriz, Kaşıkçı davasını kaça sattınız? Devletin egemenlik hakkını kaça devrettiniz? Geçmişini bilmeyen, bugünü de yarını da koruyamaz.

Herkes terörist oldu, hain oldu, suçlu oldu ama AK Parti hep ak kaşık oldu. Bugün suçlayacak kimseleri kalmadı. İlk sandıkta kim suçlu kim suçsuz görecek. Hiç kimse merak etmesin, Türk milleti çaresiz değildir. Türkiye bu ciddiyetsizliğe mahkum değildir. Bu milletin İYİ Partisi var, biz varız. AK Parti'nin neden olduğu enkazı biz kaldıracağız.

Kronikleşen umutsuzluğa, memleketimizin her yerinde şahit olmaya devam ediyoruz.

Gençlerin durumu da esnafın durumundan farklı değil. Bugün gençlerimiz, yarına dair umutsuzluk iklimiyle mücadele ediyorlar. Gösterdikleri çaba yok sayılıyor. Daha onların gerçeklerinden bile haberdar olmayanların bayat tavsiyeleriyle karşılaşıyorlar.

Herkesin kürsülerden onlar hakkında atıp tutmaya bayıldığı bir yerde onlara mikrofon verilmiyor. İşte bu yüzden gençlerimizle buluşuyoruz. Gençler yurt dışına çıkmalı diyorlar. Şu an bir Türk gencinin yurt dışına en yakın olduğu nokta, havalimanındaki dış hatlar yazısının altında çekileceği bir fotoğraf. Buna bir cevabın var mı Bay Kriz?

"Gençlerimizin durumu da esnafın durumundan iyi değil. Bugün ülkemizde gençler; Kendilerine dair, acı bir değersizlik hissiyle, Yarına dair derin bir öngörememe hâliyle, ülkemize dair korkunç bir umutsuzluk iklimiyle mücadele ediyorlar. Yurt dışındaki yaşıtlarıyla, eşit koşullarda başlayamadıkları hayat parkurunda, gösterdikleri çaba da özveri de emekleri de yok sayılıyor.

Yok sayılmamak için yürüttükleri mücadelede ise destek beklerken köstekle, yardım beklerken engelle, empati beklerken nobranlıkla, sevgi beklerken nefretle karşılaşıyorlar. Daha, onların gerçeklerinden bile haberdar olmayanların bayat tavsiyelerini bitmeyen nasihatlerini dinliyorlar. Ama dertleri, endişeleri dinlenmiyor. Fikirleri, çözüm önerileri önemsenmiyor. Herkesin kürsülerden, onlar hakkında, atıp tutmaya bayıldığı bir ortamda;

Mikrofon bir türlü, onların eline geçmiyor. İşte, tam da bu nedenle bu anlayışa, 'dur' demek için gençlerin sesini kısan buyurganlığa, son vermek için 'Bol nasihat, sıfır icraat' devrini bitirmek için, 'Gençler için, gençlerle beraber' diyerek, genç arkadaşlarımızla buluşuyoruz. Ancak alışılmışın aksine; Soruları onlar değil, ben soruyorum.

Onlar konuşuyor, ben dinliyorum. Onlar anlatıyor, ben öğreniyorum. Söyledikleri doğrultusunda hem biz İYİ Parti olarak, çözümlerimizi hazırlıyoruz hem de Yüce Meclisimizin kürsüsünden, onların sesini duyuruyoruz.

Nitekim geçtiğimiz cuma günü de tersine mentorluk oturumlarımızın üçüncüsünü gerçekleştirdik. Gençleri dinlemeye tenezzül etmeyenleri, onları parmak sallayarak yönetmeye çalışanları ve başka coğrafyalarda gelecek hayali kurmaya mecbur bırakanları şimdiden uyarıyorum; daha çok canınız sıkılacak, daha çok köpürecek, daha çok gıcık olacaksınız. Ama isteseniz de istemeseniz de, artık susacaksınız! İsteseniz de istemeseniz de gençlerin sesini duyacaksınız! İsteseniz de istemeseniz de, artık onların fikirlerini, taleplerini dinleyeceksiniz! Hiç merak etmeyin; Ben de büyük bir zevkle, sizi yola getireceğim. Buyurun bakalım, gençler ne diyormuş…

"24 yaşında, yazılım mühendisi bir gencimiz diyor ki; ‘Bu hükûmet, Türk gençliğine bir gençlik borçlu. Çünkü hiçbir genç, burada hayallerine kavuşamadı, amaçlarına ulaşamadı. 1 adım atmaya çalışırken, hükûmet 2 adım geri aldı. Türkiye’de öğrenci olmak, gerçekten Survivor gibi. Her gün hayatta kalmaya çalışıyorsun, inanılmaz sorunların var.

Ama üstüne her gün, komedi gibi açıklamalar dinliyorsun. ‘Gençler, eğer imkânı varsa, yurt dışına çıkmalı, yurt dışını görmeli’ diyorlar. Yani böyle bir ekonomik durumda, böyle bir açıklama, çok absürt. Bence şu an bir Türk gencinin yurt dışına en yakın olduğu nokta; havalimanındaki dış hatlar yazısının önünde çekileceği fotoğraf. Yani en fazla oraya gidebilir bir Türk genci.’

Buna bir cevabın var mı, Bay Kriz? Sağlıklı yaşam koçluğuna soyunduğun gençlerin, durumundan memnun musun? Bu gencimize, aromalı kahve ve tropik seyahatler dışında, bir tavsiyen var mı? Yazıklar olsun.

"ATATÜRK’ÜMÜZÜN TÜM ÜMİDİNİ BAĞLADIĞI TÜRK GENÇLİĞİ, BUGÜN UMUTSUZLUKLA BOĞUŞUYOR"

"Danışmanlarını, sarayda 5-10 maaşla besleyenler, genel müdürlerine 11 maaş verenler, ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diye, 13 uçakla gezenler; oturduğu yerden, gençlere nasihat çekenler; bugün, Türkiye’de bir genç, ‘Önüme bakmam için önce karnımdan kafamı kaldırmam gerekiyor' diyor.

Duyuyor musunuz? Atatürk’ümüzün tüm ümidini bağladığı Türk gençliği, bugün ümitsizlikle, umutsuzlukla ve karamsarlıkla boğuşuyor. Duyuyor musunuz? Gün geçtikçe vasatlaşan bu ucube sistemin içerisinde; gençler sizden çaldığınız gençliklerini istiyor. Duyuyor musunuz?

Sevgili gençler onlar duymasa da biz duyuyoruz. Onlar dinlemese de biz dinliyoruz. Onlar umursamasa da biz önemsiyoruz. İktidarın yürüttüğü kutuplaştırma siyaseti; sizlerin üzerinde işlemiyor, biliyoruz. Çünkü sizin ortak dertleriniz var. Güvencesizlik, hepinizin derdi. İfade özgürlüğü, hepinizin derdi. İşsizlik, hepinizin derdi. Fırsat eşitliği olmaması hepinizin derdi.

ALP EMEÇ'İN TUTUKLANMASINA TEPKİ

20 yaşındaki gencin 15 dakika sonra sildiği tweeti takip eden devlet pudra şekercilere, kadın katillerine dokunamıyor. Bu milletin hakkı hepinize haram, zehir zıkkım olsun.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavaş'ın Bürokratı Yüksel Arslan'dan büyük rest: İspat edemezsen şerefsizsin!
Ankara kulisleri, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin Ankara Belediye ...
Bahçeli'nin 2023 seçimleri için oy hedefi!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elindeki anketlerin ...
Ahmet Davutoğlu'ndan mülteci açıklaması!
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu mültecilerle ilgili açıklamalarda bulundu. ...
 
Soylu'dan Kılıdçaroğlu'na Hrant Dink yanıtı! Flaş açıklamalar
Bakan Soylu, "Hrant Dink cinayetinden mahkeme kararıyla sorumluluğu açık ...
HDP'nin savunması AYM'de!
Halkların Demokratik Partisi (HDP), kapatma davasına ilişkin yazılı savunmasını ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kanser hastası kadınla görüntülü görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'nın Ceyhan ilçesinde yaşayan ...
 
6'li masa neden birlik olamıyor?  Aslında problem ne?
Daha düne kadar yıkılmaz armada AK Parti iktidarını yıkacak büyük bir ...
CHP'li Öztrak: Emeklinin bayram ikramiyesini 4253 Lira yapın!
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ikramiyelere zam yapılmamasına tepki gösterdi. ...
Bakan Bozdağ'ın test sonucu negatife döndü
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni yaptırdığı test sonucunda durumunun negatife döndüğünü açıkladı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hollanda
ygs sonuçları
passolig
premier lig
İsveç
Endonezya
muhsin yazıcıoğlu
Katar
Balıkesirspor