E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AK Partili Ünal: Amerika SİHA vermeyince kendimiz ürettik 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ABD'nin Türkiye'ye SİHA vermediğini, bunun karşılığında ülkenin kendi insansız hava araçlarını ürettiğini söyledi.

8.12.2019 - 18:10
AK Partili Ünal: Amerika SİHA vermeyince kendimiz ürettik

Ünal, 'Erdoğan ailesi Türk savunma sanayisini ele geçirmeye çalışıyor' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yanıt verdi.

AK Parti Hatay İl Danışma Meclis toplantısında partililere seslenen Mahir Ünal, sınır ötesi operasyonlar için ABD'den silahlı insansız hava aracı istendiğini fakat  alamadıklarını belirtti.

Bunun üzerine Türkiye’nin kendi hava araçlarını üretmeye başladığını ifade eden Ünal, ‘Erdoğan Ailesi savunma sanayisini ele geçirdi’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Ünal, şöyle konuştu:

'Bayraktar ailesine yapılmak istenenler bize normal gelmeye başlar'

"2012 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katıldık. Orada Obama ile heyetler arası görüşmede Cumhurbaşkanımız bir silahlı insansız hava aracı istiyor. Niye? Çünkü sınır ötesi operasyon gerçekleştiremiyoruz. Niye? Sıcak istihbarat almamız lazım. Irak’ta teröristler cirit atıyor, Amerika bize sıcak istihbarat verdiği zaman girebiliyoruz, vermediği zaman giremiyoruz. Niye? Çünkü yukarıdan sahayı görmeniz gerekiyor, sizin askerinizle ilgili bir risk var mı bunu görmeniz gerekiyor. Ama maalesef İsrail’in verdiği heronlar var. Efendim, heronlar gidecekler görecekler, Malatya’dan F-16’lar havalanacak gidecek terör hedeflerini vuracak. Böyle bir sıkıntımız var. Silahlı insansız hava aracını vermediler. O teröristlere binlerce TIR silahı ücretsiz gönderenler bize parasıyla SİHA’yı vermediler. Biz ne yaptık Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘kötü komşu, bizi ev sahibi yaptı’. Şimdi biz insansız hava aracı, silahlı insansız hava aracı ve en son TİHA dediğimiz Akıncı yine insansız hava aracını kullanıyoruz. Peki, Kemal efendi (Kemal Kılıçdaroğlu) ne dedi konuşmasında? 'Savunma sanayini Erdoğan’ın ailesi ele geçirdi.' E be insafsız, e be vicdansız bu insanlar 30 senedir gece gündüz yatmadan, uyumadan bu ülkeye aşkla bağlı oldukları için Türkiye’nin savunma sanayine katkı sunmaya çalışan, bu insanların 30 sene önce hayatlarında Tayyip Erdoğan mı vardı? Siz aynısını Nuri Demirağ’a yaptınız, siz aynısını Vecihi Hürkuş’a yaptınız! Siz bu ülkede uçak üreten Nuri Demirağ’a neler yaptığınızı tarih yazıyor. O yüzden Nuri Demirağ’a yapılanları unutursak, Vecihi Hürkuş’a yapılanları unutursak bugün Bayraktar ailesine yapılmak istenenler bize normal gelmeye başlar."

ETİKETLER:
Mahir Ünal , AK Parti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Karakaya:SOKAK CHP'yi AŞAR!
MHP'li Mevlüt Karakaya, Turktime yazarı Fahrettin Damga ile gerçekleştirdiği ...
HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya: ERDOĞAN OTORİTER DEĞİL, HARBİ!'
Türkiye’nin önemli STK’larından HUDER Genel Başkanı avukat Hüseyin Kaya ...
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
 
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
 
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
hollanda
Tayyip Erdoğan
uzaktan çalışma
İslam
deprem
karadeniz
Abdullah Öcalan
Anadolu