E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 15 Aralık tebriği 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, UNESCO'nun 15 Aralık'ı "Dünya Türk Dili Ailesi Günü" olarak ilan ettğini duyurarak "Bu karar Türkçemizin insanlık mirası olarak gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunacak" dedi.

3.11.2025 - 21:09
AK Parti Sözcüsü Çelik ten 15 Aralık tebriği

Özbekistan'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 43'üncü Genel Konferansı'nda 15 Aralık, "Dünya Türk Dili Ailesi Günü" ilan edildi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün alınan karar, Türk Dünyası, Türkçe konuşanlar ve Türkçe öğrenenler için kutlu olsun" ifadelerini kullandı. 

Çelik şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) 43. Genel Konferansı’nın bugün (3 Kasım) gerçekleştirilen oturumunda çok önemli bir karara imza attı.

Bugün kabul edilen kararla 15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü olarak ilan edildi. Güzel Türkçemizin korunmasına ve insanlık mirası olarak gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunacak bu kararın alınmasına emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

DIŞİŞLERİ: ÖZEL BİR ANLAM TAŞIYOR 
 
Dışişleri Bakanlığı da UNESCO'nun kararını memnuniyetle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "15 Aralık'ın, UNESCO 43. Genel Konferansı’nın bugün gerçekleştirilen oturumunda kabul edilen kararla, 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' olarak ilan edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesine yer verildi.

Kararın, Türk dünyasının kadim kentlerinden Özbekistan'ın Semerkant şehrinde ilan edilmesinin de özel bir anlam taşıdığı belirtilen açıklamada, "Ülkemiz ve kardeş Türk devletleri tarafından hazırlanan bu kararın, Türk dünyasının ortak mirası olan Türk dilini korumayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen müşterek çabaları daha da güçlendirecektir" denildi.

Türkolog Vilhelm Thomsen'ın, 1889'da bulunan ve Türk dilinin bilinen ilk yazılı kaynakları olan "Orhun Yazıtları"nın Türk dilinde yazıldığını 15 Aralık 1893'te uluslararası bilim dünyasına duyurduğu hatırlatılan açıklamada, "Dünya Türk Dili Ailesi Günü'nün Türk dünyası ile Türkçe bilen ve öğrenen dostlarımıza şimdiden kutlu olmasını dileriz." ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Terörsüz Türkiye ile kazanan 86 milyon olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Kabine toplantısının ...
CHP'nin 65'inci miting adresi netleşti
Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ...
Gazze için BM kararı beklentisi var Türkiye desteğe hazır
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de görev yapacak Uluslararası İstikrar ...
 
DEM Parti, İmralı'dan dönüş yaptı
DEM Parti İmralı Heyeti Üyeleri Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Özgür ...
Gözler Kabine'de: Gündem ekonomi
Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara Beştepe'de başladı.
Eski HDP'li vekil cezaevine teslim oldu
Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya, 2022’de tutuklu oğlunu ziyaretinde 'çantasında ...
 
Numan Kurtulmuş: Bu sefer başaracağız
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'ye özel destek programını başlatıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde 41. İSEDAK ...
Ahmet Özer davasında karar çıkmadı
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in "kent uzlaşısı" davası bugün görüldü. ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
borsa istanbul
Haber
ygs
TCMB
Tehdit
Dilma Rousseff
emrah yılmaz
yargıtay