E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AK Parti'li Usta: Kalorifer peteği diye dalga geçenler utansın! 

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "KAAN'ın fotoğrafını paylaşıp 'kalorifer peteği' diye dalga geçenler biraz utanırlar ve inşallah onlar da bu gurura ortak olurlar." dedi.

21.02.2024 - 18:23
AK Parti li Usta: Kalorifer peteği diye dalga geçenler utansın!

TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini hatırlattı. Savunma sanayisinin son yıllardaki başarılarını takdirle karşıladıklarını söyleyen Şahin, "Bir ülkenin savunma sanayisinde adım atmış olması, savaş uçağı geliştirmiş olması savaş yapacağı anlamına gelmez ama bir ülkenin milli savunması için bunlar bir zorunluluktur." ifadesini kullandı.

Emekli ikramiyeleri üzerine değerlendirmede bulunan Şahin, bayram ikramiyelerinin 10 bin liranın altında olmaması gerektiğini söyledi. En düşük emekli maaşının 10 bin lira olmasını asla kabul etmediklerini vurgulayan Şahin, "10 bin lira maaşla özellikle büyük şehirlerdeki emeklilerimizin asla geçinemeyeceğinin altını bir kere daha çiziyoruz." diye konuştu.

 "Emekli ikramiyesi artmamış"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay ve Ordu'da "halkı hizmetten mahrum bırakma tehdidiyle" kadim Türk devlet yönetimi anlayışının aksi istikametinde söylemlerde bulunduğunu öne sürdü.

8. Yargı Paketi'nin TBMM Adalet Komisyonunda görüşüldüğünü anımsatan Dervişoğlu, teklifte yer alan bir maddeyle bayram ikramiyelerinin tutarının 3 bin liraya çıkarılmak istendiğini söyledi.

2018 yılında 1000 lira olarak ödenmeye başlanan ilk bayram ikramiyesinin 217 dolara karşılık gelirken teklifte yer alan 3 bin liralık bayram ikramiyesinin sadece 97 dolara denk geldiğini vurgulayan Dervişoğlu, "2018 yılında ödenen 1000 liralık bayram ikramiyesiyle 25 kilo kıyma alınırken teklif edilen 3 bin liralık tutarla ancak 7,5 kilogram kıyma alınabilmekte. Kısacası dolar olarak azalan bayram ikramiyesinin TL bazında da alım gücü düşmüştür. Bu itibarla ilgili komisyonda teklif edilen rakam çok yetersiz kalmakta. Görünen ve anlaşılan odur ki emekli ikramiyesi artmamış, tam tersine azaltılmış." diye konuştu.

Genel Kurul'da milli muharip uçak KAAN ile ilgili pankartları gördüğünü belirten Dervişoğlu, milli savunma sanayisi alanında atılan adımları takdirle karşıladıklarını söyledi. Dervişoğlu, "Ama her seçimin öncesinde havada bir şeyler uçurmayı ya da karada bir şeyleri yürütmeyi de siyaseten yerinde ve anlamlı bulmadığımızı ifade ediyorum." dedi.

"Gurur duyuyoruz"

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de savunma sanayindeki yerlilik oranın yüzde 80 seviyesinin üzerine çıktığını,Türkiye'nin dosta güven, düşmana korku veren caydırıcı kapasitesinin giderek arttığını kaydetti.

Her türlü yaptırıma rağmen kendi kendine yetebilen bir ülke olarak savunma sanayisi alanında yapılan büyük işleri kararlılıkla desteklediklerini vurgulayan Bülbül, "İsmi bizler açısından ayrı bir hoşnutluk ve bahtiyarlık vesilesi olan ülkemizin ilk yerli ve milli muharip uçağı olma özelliğine sahip olan KAAN bugün sabah saatlerinde ülkemizin semaları ile buluşmuş ve ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmiştir. Cumhur İttifakı'nın ortaya koymuş olduğu siyasi iradeyle beraber bu başarının da neticelenmiş olmasından, ortaya çıkmış olmasından ve bu tarihi ana şahitlik etmekten büyük bir gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Bülbül, KAAN ile Türkiye'nin 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapıya ve teknolojiye sahip olan sınırlı sayıdaki ülkeler arasına girdiğini vurguladı.

Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail hakkında açılan davayı hatırlatan Bülbül, Türkiye'nin, Uluslararası Adalet Divanı'nda devam eden bu yargılamalar kapsamında 26 Şubat 2024 tarihinde mahkeme huzurunda İsrail'in işlediği suçlar hakkında beyanda bulunacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Filistin-İsrail savaşıyla ilgili karar taslağının ABD tarafından bir kez daha veto edildiğini anımsatan Bülbül, "ABD bir kere daha acil insani ateşkes talebini engelleyerek İsrail'in insanlık dışı saldırılarının durdurulmasına engel olmuştur." diye konuştu.

Kürtçe tartışması

DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın'ın, Genel Kurul'da yerinden Kürtçe konuşması üzerine mikrofonu kapandı.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Anayasa'yı hatırlatarak konuşmaların Türkçe yapılması gerektiğini aksi durumda içtüzük uyarınca mikrofonun kapandığını söyledi. Adan, milletvekillerinden bu hususa dikkat etmelerini istedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli de bugünün uluslararası ana dili günü olduğunu, bunun kutlamasını herkesin kendi ana dilinde yapması gerektiğini söyledi. Temelli, "Biz ana dilimizde selamlama yapacağız. Buna yönelik bu mikrofon kapatma, bir kere, bir söz hakkının gasbıdır." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Erzincan'ın İliç ilçesindeki toprak kaymasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başarır, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin İliç'e 8 gün sonra gitmesini eleştirdi.

8. Yargı Paketinin Adalet Komisyonunda görüşüldüğünü hatırlatan Başarır, "Kanun teklifine baktım, Türkiye'nin yargıyla ilgili sorunlarından başka her şey var." dedi. Başarır, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı çıkıyor, hakimlerin, savcıların kura töreninde 'yeni bir Anayasa' diyor. Anayasa'yı uygulayamıyoruz. Eğer bu ülkede burada olması gereken bir milletvekili hala cezaevindeyse, Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmıyorsa, Yargıtay anlamsız, garip, hukuksuz, çirkin bir şekilde bu karara direniyorsa, iktidarın 2 büyük partisi, ortağı Danıştay'ı, Anayasa'yı eleştirip kararlarını yerden yere vuruyorsa hatta 'kapatılsın' deme noktasına geliyorsa neyi konuşuyoruz? Adalet Komisyonu burada, toplanıyor. Bu krizi çözecek bir hüküm, madde, öneri getirmiş mi? Hayır. Peki, adalet?"

"Müsaade etmiyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta da bugünün 21 Şubat Dünya Anadili Günü olduğunu, ana dilin korunması ve yaşatılmasının herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Kürtçe ana dilde savunma hakkını AK Parti iktidarı döneminde kendilerinin getirdiğini belirten Usta, Kürtçe dilde eğitimle beraber Kürtçe dilde yayın hakkının da kendi dönemlerinde getirildiğini söyledi. Usta, "Kendilerini sadece etnik köken ve etnik dil üzerinden siyasi bir zemine oturtmaya çalışanların elbette ki birilerine karşı saldırması ve kendini güçlü göstermesi gerekiyor, buna müsaade etmiyoruz." dedi.

Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'daki konuşmasının da çarpıtıldığını vurguladı. Sözlere açıklık getiren Usta, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız 'Merkezi Hükümet olarak Hatay'da getirdiğimiz hizmetlerin karşılığının tam yerine getirilebilmesi için yerel yönetimde de desteğimizin, verdiğimiz hizmetlerin tam anlamıyla gerçekleşebilmesi için yerel yönetimde de bizim olmamız Hatay’a hizmetin daha kolay gelmesini sağlayacak' demiştir. İstanbul'da metroların, Sancaktepe-Yenimahalle metrosunun üstüne beton örtüp kapatan zihniyetin anlayışından bıktığımız için bunu söylemiştir. Başakşehir Şehir Hastanesinin yapımının tamamlandıktan sonra yolu yapması gereken Büyükşehir Belediyesinin inatla yapmaması üzerine Cumhurbaşkanımız bunu söylemiştir."

Milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini hatırlatan Usta, KAAN ile Türkiye'nin 5. nesil uçak üreten sayılı ülkeler arasına girdiğini söyledi. Usta, seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetlerinin bölgedeki en güçlü hava kuvvetlerinden birisi haline geleceğini vurguladı. KAAN'da emeği geçenlere teşekkür eden Usta, "KAAN'ın fotoğrafını paylaşıp 'kalorifer peteği' diye dalga geçenler biraz utanırlar ve inşallah onlar da bu gurura ortak olurlar." dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memleket Partisi'nde toplu istifa depremi!
Memleket Partisi'nin İstanbul'da aday çıkarma kararına tepki gösteren ...
Manisa'da CHP'nin listesi gecikti
31 Mart yerel seçimler için aday başvuru süreci dün 17.00 itibarıyla sona ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Afyonkarahisar mitingde: Allah CHP'li seçmene sabır versin!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Afyonkarahisar mitingde ...
 
Bakan Yerlikaya: Arama faaliyetlerine güvenlik nedeniyle ara veriyoruz
Erzincan'da maden sahasındaki çalışmaları takip eden Bakanlar basın açıklaması ...
Davutoğlu ateş püskürdü: Erdoğan adına üzülüyorum!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM'de Gelecek ve Saadet ...
Meral Akşener: Millet yoksa, sen de yoksun Sayın Erdoğan!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. ...
 
CHP'de istifa depremi!
CHP'li Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci ve 8 yönetim kurulu üyesi istifa etti.
Gökhan Zan'dan Savaş'a yanıt
Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Milletvekili adayı Gökhan Zan, CHP'den ...
Gökhan Zan'dan Savaş'a yanıt
Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Milletvekili adayı Gökhan Zan, CHP'den ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gurbangulı Berdimuhamedov
DEAŞ
Joachim Löw
emrah yılmaz
Mesut Bakkal
pkk
mülteci
A) Milli Futbol Takımı
Okan Buruk