E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AK Parti Kadın Kolları programında konuşan Erdoğan, kritik mesajlar verdi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda "Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programında yaptığı konuşmada, Mersin Saldırısı, HDP, kadınlar, asgari ücret ve ekonomi ile ilgili önemli mesajlar verdi.

27.09.2022 - 22:47
AK Parti Kadın Kolları programında konuşan Erdoğan, kritik mesajlar verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda "Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programında yaptığı konuşmada, Mersin Saldırısı, HDP, kadınlar, asgari ücret ve ekonomi ile ilgili önemli mesajlar verdi.

"AK PARTİ'NİN MODELİNİ ÖRNEK ALIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen AK Parti Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. AK Parti davasını anlatan kadınlara teşekkür eden Erdoğan, "AK Parti, Türk siyasi hayatında en yaygın ve etkin kadın teşkilatlanmasını kuran, genel merkezinden sandık kurullarına kadar tüm kademelerinde kadınlara en çok yer veren partidir. Bugüne kadar katıldığımız seçimlerin istisnasız tamamından birinci parti olarak çıkmamızda, kadınlarımızın, bilhassa hanelere girerek yürüttüğü gönül kazanma faaliyetlerinin çok büyük katkısı vardır. Nitekim, sadece ülkemizde değil, dünyada pek çok siyasi parti, AK Parti'nin kadın teşkilatlanması modelini örnek alarak, kendisine uyarlamaya çalışmıştır." dedi.

"İKİ KADIN KENDİLERİNİ BATIL DAVANIZ İÇİN FEDA ETTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Mersin'de polisevine yönelik terör saldırısına ilişkin şunları kaydetti:

"İşte dün Mersin'de yaşanan hadiseyi gördük. İki terörist kadını kimler istismar ediyor, malum, parlamentoda olan parti. Adı parti ama dikkat edin terörist olarak kullandığı iki kadın kendilerini patlatıyorlar ve Mersin'de ölüyor. Bu ne vicdan, bu nasıl bir anlayış, nasıl bir beyin yıkama ameliyesi yaptınız ki bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti. Üstelik de polisevimizi imha etmeye çalışırken. Bunlar hangi yüzle bu milletin karşısına çıkıp kendilerini anlatacaklar? Hangi yüzle bunlar 'Biz Türk siyasi hayatında varız. Biz demokratız. Biz özgürlükçüyüz.' diyecekler? Hangi yüzle? İşte burada kadın kollarımıza sesleniyorum. Tabii bugüne kadar yüzlerce kadın bu batıl terör davası için kendilerini ne yaptı, yok etti. Biz kadınlarımızla milletimize hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Dağ, taş, kar, kış demeden bunu yapıyoruz. Bunlar ise maalesef bu batıl dava için insanlarını yok ediyor, kadınları yok ediyor."

"POZİTİF AYRIMCILIĞI İLKE EDİNDİK"

Eğitimden sağlığa, istihdamdan girişimciliğe kadar her alanda kadınların haklarını korumayı, onlara pozitif ayrımcılık yapmayı ilke edindiklerini belirten Erdoğan, "Öyle ki bugün yükseköğrenimde çağ nüfusuna göre kızlarımızın okullaşma oranı yüzde 49 iken, erkeklerde bu oran yüzde 40'ta kalıyor. Akademiden sağlığa pek çok alanda istihdamda kadın oranı yüzde 50'nin üzerine çıkmıştır. Sadece bu tablo dahi tek başına, yıllarca çeşitli bahanelerle okuldan, eğitimden, hayatın pek çok alanından uzak tutulmaya çalışılan kadınlarımızın, fırsat eşitliği temelinde ulaştığı yeri göstermeye yeterlidir." ifadelerini kullandı.

"GELMEYİN BU OYUNA"

Kadını yok saymanın, insanlığın yarısından vazgeçmek olduğunu sürekli dile getirdiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Ne diyor rahmetli Neşet Ertaş, 'Kadın insan, erkek insanoğlu.' Evet, kadını yok saymak, aileden üretime kadar insanlığın geleceğini oluşturan alanların tamamının içini boşaltmak demektir. Kadını yok saymak, Rabb'imizin 'kadınlar ve erkekler' diyerek beraberce muhatap aldığı insanlığın yaradılıştan gelen bütünlüğüne, haşa, karşı çıkmak demektir. Geçmişte kimi cehaletten kimi yanlış kabullerden kimi dış etkilerden kaynaklanan sebeplerle kadınlarımızın sıkıntılar çektiği, haklarını kullanmakta zorluklar yaşadığı elbette bir gerçektir. Sadece başörtüleri sebebiyle maalesef polis copları altında üniversite kapılarında kızlarımızın, analarıyla beraber inletildiği durumları herhalde yok sayamayız. Bunları bu ülke yaşadı. Yaşadık. Kızlarımızın okul kapılarında neler çektiğini gayet iyi biliriz. Geldik, artık bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtü sebebiyle kızlarımıza, kadınlarımıza zulmedilemez, o dönem bitti. Bunu biz başardık. Bu beşeri yanlışları, inancımıza ve kültürümüze mal etmek hem büyük bir haksızlık hem de büyük bir bühtandır. İşte şimdi CHP ne yapıyor? Bakıyorsunuz sembolik olarak her zamanki yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor. Geliyor yakasına bir rozet takıyor. 'Bak işte biz sizden yanayız, sizinle beraberiz.' Buradan o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna. Sizin bu oyuna gelişiniz bilesiniz ki bu işi bu ülkede hakkıyla yapanlara da saygısızlık olur."

"TÜM KESİMLERİN GELİRLERİNİ ARTIRACAĞIZ"

Küresel ekonomik krizin Türkiye'ye olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attıklarını ve atmayı da sürdüreceklerini belirten Erdoğan, "Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yıl başında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız." dedi. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Kendileri bu ülke ve millet için tuğla üstüne tuğla koymadığı, herhangi bir meselede çözüm teklifi getirmediği, geleceğe dönük herhangi bir program sunmadığı halde ellerini ovuşturarak iktidar bekleyenleri inşallah 2023'te bir kez daha milletçe hüsrana uğratacağız. Emin olun 2023'te biz ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz ama muhalefet cephesinde epeyce bir isim zorunlu emekliliğe ayrılacak.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: 6 'lı Masa kolay kolay dağılamaz!
Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’de şu anda iki kutup var: Birisi var olan iktidar. ...
Erdoğan'dan sert tepki: Ellerinde dökülen kanların izi var
Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş ...
Tanju Özcan: Bu partinin öz evladıyım!
CHP üyeliğinden 1 yıl geçici çıkarma cezası verilen Bolu Belediye Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan taziye mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de polisevine düzenlenen terör saldırısında ...
Bakan Çavuşoğlu, Japon mevkidaşıyla görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya Dışişleri Bakanı Hayashi Yoshimasa ile bir araya geldi.
Babacan'dan 'Kılıçdaroğlu' sorusuna yanıt: Gündemde yok!
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, mitingin ...
 
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de toplandı.
Kılıçdaroğlu'ndan şehit ailesine ziyaret: İktidar olduğumuzda açıklayacağız
Şehit Fethi Şahin'in ailesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Meclis 1 Ekim'de açılıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 3 aylık aranın ardından mesaisine ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
TCMB
İran
Bütçe
ygs soru ve cevapları
Fatih Erbakan
Şota Arveladze
Faruk Bal
ismail kartal