E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Afet Dönüşüm Yasası Kabul Edildi! Riskli Yapıların Yıkımı İçin 60 Gün!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “İktidarı kaybetmek pahasına bunu yapacağız” dediği, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini düzenleyen yasa dün Meclis Genel Kurulu’ndan geçti. Riskli yapıların sahiplerine yıkım için 60 gün süre verilecek.

17.05.2012 - 12:12
Afet Dönüşüm Yasası Kabul Edildi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yasa’ya göre gecekondu sahibine konut verilinceye ve konut yapmak üzere arsa tahsisi yapılıncaya kadar gecekondusu yıkılamayacak. Afet riski taşıyan yerleşim merkezlerindeki aileler, orman veya mera vasıflı alanlara ve Hazine’nin özel mülkiyetinde olan yeni yerleşim yerlerine yerleştirilecek. Yenileme projelerinin gerektirdiği uygulamalar, verilen sürede yapı malikince yapılmadığı takdirde il özel idaresi veya belediyece yapılarak masrafı yapı malikinden tahsil edilecek. Boğaziçi Kanunu kapsamında kalan geri görünüm ve etkilenme bölgelerindeki alanlar da dönüştürme kapsamına alındı.

Öncelik anlaşmada

Riskli yapıların yıktırılmasında ve riskli alanlardaki uygulamalarda, öncelikle maliklerle anlaşma yoluna gidilecek. Anlaşmayla tahliye edilen yapıların maliklerine, bu yapılarda ikamet edenlere veya işyeri bulunanlara geçici konut, işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılacak. Anlaşmayla tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan yapıların sahiplerine, kiracılarına özel hesaptan kredi veya konut sertifikası verilecek. Konutunu ve işyerini kendi imkanıyla yapmak isteyenlere de kredi verilecek. Dönüşüm projeleri öncelikle üç büyük kentten başlayacak.

Elektriği, suyu kesilecek

Riskli yapılara elektrik, su ve doğalgaz verilmeyecek. Verilen hizmetler durdurulacak. Uygulamaya başlanmadan önce yapı sahibine 60 günden az olmamak üzere süre verilecek. Bu sürede yapının yıktırılmaması halinde yapının idari makamlarca yıktırılacağı belirtilerek, ek süre verilecek. Bu sürede de yıkılmayan yapılar ilgili kurumca yıkılacak. Taşınmazlar, tahsis ve devir işlemleri sonuçlanana kadar satılamayacak, kiraya verilemeyecek ve irtifak hakkına konu edilemeyecek.

Belediyeler bina cephesini değiştirebilecek

BİNA cephelerinde değişiklik ve yenileme kararları ile özel aydınlatma ve çevre tanzimi çalışmaları kat maliklerinin nitelikli çoğunluğunun oyuyla değil, arsa payı çoğunluğuyla verecekleri karara göre yapılacak. Belediye meclislerinin salt çoğunluk ile alacağı kararla, masrafların tamamı veya bir kısmı belediye bütçesinden karşılanmak kaydıyla, kentin uygun görülen alanlarında bina cephelerinde değişiklik, yenileme, özel aydınlatma ve çevre tanzimi çalışmaları yapılabilecek.

milliyet

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 17 Mayıs 2012 Perşembe 12:51

Haberde HANGI YANDAS'in nereleri KAPACAGI yazilmamis! Onu da lütfen yazin! Cünkü hangi "mütevazi müslümanlar" yeni yetme yandas burjuvazi grubuna katilacaklar, merak ediyoruz!

Yorumu oyla      21      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Adana Demirspor
premier lig
yakmak
ygs 2015
Mesut Bakkal
ygs soru ve cevapları
Zlatan Ibrahimoviç
kardemir karabükspor
Milwaukee Bucks