Turk Time
DOLAR
47,9015 %0.05
EURO
55,6506 %0.37
ALTIN
6779,9830 %0.64
BIST-100
14220,91 %0.34
PETROL
86,8600 %-0.46
BONO
41,1200 %-0.07
ISTANBUL
BUGÜN
22/28°
ISTANBUL
YARIN
22/29°

Adliyede rüşvetle tahliye: Skandal mesajlar ortaya çıktı

Gaziantep'te uyuşturucu sanığının menfaat karşılığında tahliye edildiği iddiası üzerine başlatılan soruşturmada, mahkeme başkanı, üye hakim ve cumhuriyet savcısı HSK kararıyla üç ay süreyle görevden uzaklaştırıldı.

  • Son Güncelleme:
Adliyede rüşvetle tahliye: Skandal mesajlar ortaya çıktı

Gaziantep'te uyuşturucu sanığının menfaat karşılığında tahliye edildiği iddiası üzerine başlatılan soruşturmada, mahkeme başkanı, üye hakim ve cumhuriyet savcısı HSK kararıyla üç ay süreyle görevden uzaklaştırıldı.

HSK ÜÇ YARGI MENSUBU İÇİN TEDBİR KARARI ALDI

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre, Gaziantep Adliyesi’nde uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan bir sanığın maddi menfaat karşılığında beraat ve tahliye edildiği iddiası üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu müfettişleri inceleme başlattı.

HSK müfettişlerinin hazırladığı raporu değerlendiren HSK İkinci Dairesi; Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı G.B., aynı mahkemede görevli Üye Hakim M.Y. ve Gaziantep Cumhuriyet Savcısı T.B. hakkında karar verdi. Üç yargı mensubu, yürütülen soruşturmanın selameti açısından 3 ay süreyle tedbiren görevden uzaklaştırıldı.

ELE GEÇEN TELEFONDAKİ YAZIŞMALAR DOSYAYA GİRDİ

Soruşturmanın merkezinde, farklı bir uyuşturucu operasyonunda el konulan cep telefonundaki WhatsApp yazışmaları yer aldı. İncelemelerde, telefonda "kalp" simgesiyle kayıtlı kişiyle yapılan görüşmeler üzerine süreç genişletildi.

Soruşturma dosyasına giren mesajlarda, hakime parayı veren kişilerin geldiği iddia edilerek "Hakime parayı veren geldi. Dilek teyze, ben, Niyazi amca adamı dinliyoruz. Can, pazartesi dışarıda diyor. Ceyhun abi, 'parayı getirin' dedi. Pazartesiye kadar müsaade edin, tekrar kuracaklar mahkemeyi. Hakim Perşembe gece geliyormuş" ifadeleri yer aldı.

Bir diğer yazışmada ise hakimin sanık avukatından dilekçe istemesi gerektiği aktarılarak "Hakim, 'Mehmet B. tahliye dilekçesi versin. Ben de gelir gelmez onaylayacağım, çıkaracağım' diyor" şeklinde bilgi verildiği öne sürüldü. HSK soruşturmasında yazışmaların kimler arasında yapıldığı, para trafiğinin bulunup bulunmadığı ve tahliye kararının şartları araştırılıyor.

DURUŞMA TARİHİNİN ÖNE ÇEKİLMESİ İNCELEMEYE ALINDI

Soruşturmada WhatsApp mesajlarının yanı sıra sanığın duruşma tarihinin öne çekildiği iddiası da inceleniyor. HSK müfettişleri tahliye sürecine ilişkin adli işlemleri, dosya hareketlerini ve ilgili kişiler arasındaki bağlantıları araştırıyor. Üç yargı mensubu hakkındaki görevden uzaklaştırma kararı nihai bir disiplin veya ceza hükmü anlamı taşımazken soruşturma devam ediyor.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz