Turk Time
DOLAR
47,7390 %0.08
EURO
55,1172 %0.02
ALTIN
6704,1810 %-0.41
BIST-100
13811,60 %0
PETROL
87,9700 %1.17
BONO
41,6000 %0.73
ISTANBUL
BUGÜN
23/29°
ISTANBUL
YARIN
23/30°

Abdülhamild Han sondaj gemisi hazır! Erdoğan'dan net mesaj: Biz de bu alanda varız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’deki Taşucu Limanı'nda Abdülhamid Han Sondaj Gemisini ilk görev yerine uğurlama törenine katıldı. Erdoğan, "Yurtiçi petrol üretimimiz 65 bin varile ulaştı, hedefimiz yıl sonuna kadar 150 kuyu daha açmak." dedi.

  • Son Güncelleme:
Abdülhamild Han sondaj gemisi hazır! Erdoğan'dan net mesaj: Biz de bu alanda varız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’deki Taşucu Limanı'nda Abdülhamid Han Sondaj Gemisini ilk görev yerine uğurlama törenine katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bugün Abdülhamid Han Sondaj Gemimiz ile Türkiye farklı bir yere gelmiştir. Hiç şüphesiz bugünlere bir anda gelmedik. Kolay da gelmedik. Uzunca bir süre kimi zaman sinsi oyunlarla kimi zaman cesaretsiz tercihlerle kimi zaman açıkça ihanetlerle oyalandık. Kendi insan gücümüzle, kendi teknolojik araçlarımızla bu süreci yürütme kararı aldık.

GEMİLERİMİZLE BİZ DE BU ALANDA VARIZ

Şimdi varız, 4 tane sondaj gemimizle biz de bu alanda varız. Denizlerde dünyada eşine az rastlanır bir sondaj filosuna sahibiz. Akdeniz ve Karadeniz'de sondaj çalışmalarına başladık. Fatih Sondaj Gemimizi her arayan bulamaz. 

Denizin 2 bin 200 metre altında yürütülen işlemlerle adeta su altında bir enerji üssü kuruyoruz. Karadeniz gazının ilk etabı için gereken tüm işlemleri bitirerek buradan gelecek gazı 2023'te vatandaşlarımıza ulaştırmayı planlıyoruz. Denizlerden elde ettiğimiz başarıları karadaki keşiflerle taçlandırmak istiyoruz. Yurtiçi petrol üretimimiz 65 bin varile ulaştı, hedefimiz yıl sonuna kadar 150 kuyu daha açmak. Küresel ekonomik krizde adeta bir silah haline dönüşen doğalgaz ve petrol kaynaklarımızı ne kadar kısa sürede ne kadar çok artırabilirsek o kadar güç kazanacağız. Bu çalışmaları çok önemli görüyoruz. 

Taşucu limanımızda gemimizin sondaj öncesi tüm hazırlıkları bitti. Bugün Abdülhamid Han gemimizi Akdeniz'e yolcu ediyoruz, ülkemizde ilk petrol bulunan yer bundan 130 sene önce İskenderun'du. Bu defa da Abdülhamid Han gemimizi Yörükler-1 kuyusuna uğurlayacağız. 

Gemimiz buradaki çalışmaları bitince diğer kuyulara geçecektir. Petrolü bulana kadar durmayacaktır. 

YORUMLAR 

Misafir

Reuters Haber Ajansından verilen habere göre ANTALYA KÖRFEZİnde arama ve sondaj çalışmalarına başlıyor.

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz