Turk Time
DOLAR
50,0213 ▲ %0.05
EURO
56,3423 ▲ %0.62
ALTIN
6487,2620 ▲ %2.91
BIST-100
11525,97 ▲ %4.56
PETROL
99,9200 ▼ %-3.49
BONO
39,6200 ▼ %-0.18
ISTANBUL
BUGÜN
12/15°
ISTANBUL
YARIN
9/12°

ABD'den Ukrayna'ya onay

ABD, Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmek için 2,68 milyar dolarlık olası silah satışına onay verdi. Paket; hava savunma roketleri, radarlar, yedek parçalar, yazılım, bakım ve teknik destek hizmetlerini kapsıyor.

  • Son Güncelleme:
ABD'den Ukrayna'ya onay

ABD, Ukrayna'nın hava savunma kapasitesinin geliştirilmesine yönelik 2,68 milyar dolarlık olası satışa onay verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın hava savunma sistemlerinin geliştirilmesi için gerekli ekipman ve hizmetleri kapsayan 2,68 milyar dolarlık olası satışa onay verildiği ifade edildi.

Söz konusu satışın Ukrayna'nın savunma kapasitesini güçlendireceği belirtilen açıklamada, Ukrayna'nın S-300 klon füzeleri, GAM-67 füzeleri, artırılmış menzilli lazer güdümlü hava savunma roket sistemleri ve insansız hava araçlarına karşı radar talep ettiği aktarıldı.

Açıklamada, satış paketinin yedek parçalar, yazılım, bakım ve onarım desteği ile mühendislik, teknik ve lojistik destek hizmetlerini kapsadığı kaydedildi.

Söz konusu satışın bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyeceği vurgulanan açıklamada, satışın ana yüklenicilerinin ABD hükümeti tarafından yürütülecek rekabetçi ihale süreçleri sonucunda belirleneceği aktarıldı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz