Abbas Güçlü, söz konusu doğurganlık sorununun bir yılda meydana gelmediğini ifade ederek, "Görünen o ki hâlâ olayın ciddiyetinin farkında değiliz! Tıpkı deprem konusunda olduğu gibi sorunları tespit etmenin ötesine geçemiyoruz" dedi.
ABBAS GÜÇLÜ'NÜN YAZISI ŞÖYLE:
Doğurganlık sorunu! (1)
Cumhurbaşkanı Erdoğan doğurganlık konusunda SOS verdi. Gelinen noktayı “felaket” olarak değerlendirdi.
Avrupa ülkeleri bu konuda zaten mustaripti. Dökme suyla yani seçilmiş göçmenlerle nüfusunu dengelemeye çalışıyordu.
Doğurganlığın azalması, dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan ve yakın zamana kadar ikinci çocuğu yasaklayan Çin’de de en önemli sorunlar arasında yer alıyor.
Gerekçe hep aynı: Ömür uzuyor, doğurganlık azalıyor. Evlenme ve çocuk yapma sürekli öteleniyor. Demografik yapı bozuluyor. Emekliler artıyor, çalışan azalıyor. Tüketim artıyor üretim düşüyor!..
Madalyonun öteki yüzünde ise ülkeden ülkeye değişen sorunlar yumağı var. Yetişkinlerin ve ülkeleri yönetenlerin olaya bakış açıları ile gençlerin hayattan beklentileri çok az noktada örtüşüyor.
Yetişkinler davul gençlerin boynunda, tokmak ise kendi ellerinde olsun istiyor.
Gençlerin itirazı da bu yönde. “Dünya ve koşullar, sizin doğduğunuz, büyüdüğünüz, okuduğunuz, evlendiğiniz, çocuk yaptığınız dünya değil. Bunun farkına varıp gerekenleri yapmadığınız sürece, daha çok büyük pişmanlıklar yaşamaya devam edersiniz!..”
Bu noktaya nasıl gelindi?
Ortada ciddi hem de çok ciddi bir sorun olduğu kesin. Peki, bu noktaya bir yılda mı gelindi ki, kısa vadeli çözüm yolları aranıyor?
Görünen o ki hâlâ olayın ciddiyetinin farkında değiliz! Tıpkı deprem konusunda olduğu gibi sorunları tespit etmenin ötesine geçemiyoruz.
Hemen her konuda olduğu gibi evlenme ve çocuk yapma konusunda gençleri küstürenleri de hep uzaklarda arıyoruz...
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...