Turk Time
DOLAR
47,8784 %0.1
EURO
55,4429 %0.31
ALTIN
6737,1920 %0.68
BIST-100
14172,26 %0.28
PETROL
87,2600 %1.64
BONO
41,1200 %-0.07
ISTANBUL
BUGÜN
22/27°
ISTANBUL
YARIN
22/28°

AB ve ABD arasında kriz: Sert karşılık verilecek!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD’nin AB'ye haksız ya da keyfi gümrük vergileri uygulaması durumunda buna sert bir şekilde karşılık vereceklerini duyurdu.

  • Son Güncelleme:
AB ve ABD arasında kriz: Sert karşılık verilecek!

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Polonya'nın AB Dönem Başkanlığı'nı devralması nedeniyle ülkeye düzenlediği ziyaret sırasında basın toplantısı düzenledi.

Von der Leyen, ABD yönetiminin AB'ye yönelik yeni gümrük tarifeleri uygulama hazırlıklarına ilişkin olarak, “ABD ile geniş ve derin bir ticari ilişkiye sahibiz. Toplam ticaret hacmimiz 1,5 trilyon avroyu buluyor.” ifadelerini kullandı. AB ve ABD ekonomilerinin iç içe olduğunu belirten von der Leyen, bu ticaretin her iki taraf için de büyük faydalar sağladığını vurguladı.

Von der Leyen, gümrük tarifelerinin işletme maliyetlerini artırarak işçilere ve tüketicilere zarar vereceğini ve ekonomik bozulmalara yol açacağını belirterek, bunun her iki taraf için de ciddi maliyetler oluşturacağına dikkat çekti.

AB'nin, haksız ya da keyfi bir şekilde hedef alınması durumunda sert bir şekilde yanıt vereceğini ifade eden von der Leyen, "Biz iş yapmaya her zaman açığız, ancak ilkelerimiz konusunda da çok kararlıyız." dedi.

Bu açıklamalar, ABD'nin Başkan Donald Trump döneminde Kanada, Meksika ve Çin'den yapılan ithalatlara yüksek gümrük vergileri getirmesinin ardından, AB’ye yönelik de benzer bir tarifeyi gündeme getirmesiyle daha da önem kazandı. Trump, daha önce "AB çizgiyi aştı" diyerek, AB'ye yeni tarifeler getireceğini açıklamıştı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz