Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Çam, Gümüşhane Üniversitesi Mekan Yönetim Sistemi'nin (GÜMEKSİS) ortaya çıkış sebebinin, tüm kampüse hakim olma fikri olduğunu söyledi.
Çam, kampüsteki alanları en verimli şekilde planlamakta zorlandıkları için tüm üniversiteyi dijital ortama taşıyan bir haritalandırma sistemi geliştirdiklerini ifade etti.
Üniversite yönetimi, idari personel ve öğrencilerin aynı dijital platformda buluştuğunu anlatan Çam, kampüsün tamamını görünür kılan bir yapı oluşturduklarının altını çizdi.

Kampüs mekanlarını harita üzerinden görerek çalışma alanlarını en verimli şekilde planlamayı hedeflediklerini vurgulayan Çam, çalışanlar ile öğrencilerin geri bildirimlerini anında takip etmeyi amaçladıklarını da aktardı.
Çam, kampüs mekanlarının 2D ve 3D formatlarında haritalandırıldığını belirterek, "Odaların içine dijital olarak girip, oda durumunu, metrekare bilgisini ve içindeki yapıları aynı anda görebiliyoruz. Öğretim üyelerimizin ders programlarını QR kodlar aracılığıyla görüntüleyebiliyoruz." dedi.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |