E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Trump'tan İran'a tehdit! 1000 füze ateşlenmeye hazır 

Trump, İran yönetiminin kendisine yönelik bir suikast düzenlemesi ya da girişimde bulunması halinde ABD ordusuna İran’a saldırmaya hazır olma talimatı verdiğini açıkladı.

11.07.2026 - 09:49
Trump tan İran a tehdit! 1000 füze ateşlenmeye hazır

Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, İran’dan geldiğini öne sürdüğü suikast tehditlerine sert ifadelerle karşılık verdi.

ABD Başkanı, “İran hükümetinin dünyanın birçok yerinde dile getirilen, görevdeki ABD Başkanı’na, yani bana, suikast düzenleme veya suikast girişiminde bulunma tehdidini hayata geçirmesi halinde 1000 füze İran İslam Cumhuriyeti’ne kilitlenmiş ve ateşlenmeye hazır durumda. Bunları hemen binlercesi daha takip edecek.” ifadelerini kullandı.

ABD ordusuna gerekli talimatların verildiğini belirten Trump, askeri hazırlığın bir yıl boyunca geçerli olacağını ve gerektiğinde bu sürenin uzatılabileceğini söyledi.

Trump, “Emirler çoktan verildi. ABD ordusu, uzatılma ihtimaliyle birlikte bir yıl boyunca İran’ın tüm bölgelerini tamamen yerle bir etmeye ve yok etmeye hazır, istekli ve muktedirdir.” dedi.

Başkan Trump, saatler önce New York Post gazetesine yaptığı açıklamada, İran'ın kendisine yönelik suikast planlarında başarılı olması durumunda "talimatlar verdiğini" ifade etmişti. Trump, Tahran yönetimi için bunun bedelinin "çok ağır olacağını" söylemişti.

İsrail'in bu hafta ABD Başkanına yönelik bir suikast planına dair istihbarat aldığına dair çıkan haberlere ilişkin görüşü sorulan Trump, İran'ın bu konuyla ilgili yeni bir planı olmadığını ancak Tahran'ın ölüm listesinde yıllardır "ilk sırada" yer aldığını ifade etti. Haberde ayrıca Tahran'ın, İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü saldırıyı yönettiği 2020 yılından bu yana Trump'ı hedef listesine koyduğu bilgisine yer verilmişti.

Bu hafta Hürmüz Boğazı'nda yaşanan karşılıklı çatışmalarla ABD-İran gerilimi tekrar yükselirken, ABD saldırısında hayatını kaybeden eski İran lideri Ali Hamaney'in cenaze törenine katılanlar Trump karşıtı sloganlar atarak Hamaney'in intikamının alınmasını istemişti.

ETİKETLER:
ABD , İran
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekilleri zamdan vazgeçti
Almanya'da hükümetin aldığı kemer sıkma önlemlerinin ardından milletvekilleri, ...
Trump ateşkes kararını açıkladı
ABD Başkanı Donald Trump, Washington-Tahran hattındaki ateşkes sürecinin ...
Trump'tan ara seçimler öncesi kritik hamle: Tüm üyeleri görevden aldı
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ara seçimlere aylar ...
 
Rusya'dan flaş açıklama: Türkiye S-400'leri satıyor
Türkiye'nin S-400'leri bir Körfez ülkesine sattığı iddiasının ardından ...
Okyanusun derinliklerinde altın bulundu
Uzmanlar, Tokyo’nun güneyindeki Higashi-Aogashima su altı volkanik kraterinde, ...
Trump'tan yeni NATO Zirvesi paylaşımı: Amerika geri döndü
ABD Başkanı Donald Trump, NATO Zirvesi'nin ardından paylaşımda bulundu. ...
 
Zelenskiy: Yakında ABD'den Patriot füzeleri alacağız
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD'den kısa süre içinde Patriot ...
Netanyahu'dan Trump’a 'Erdoğan' telefonu! F-35 rahatsızlığı gündem oldu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Donald Trump arasında ...
İran'dan Trump'a sert yanıt
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
MHP
Belçika
Tayyip Erdoğan
Ahmet Kural
Çankaya Köşkü
Abdullah Ercan
karadeniz
Avigdor Lieberman
özgecan