Turk Time
DOLAR
47,5166 %0.18
EURO
54,8508 %0.12
ALTIN
6175,3710 %-1.31
BIST-100
13458,10 %1.24
PETROL
89,1200 %2.54
BONO
42,0500 %0.12
ISTANBUL
BUGÜN
22/26°
ISTANBUL
YARIN
23/29°

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay: Verimli görüşmeler gerçekleşti

ABD Kongresinde görüşmeler yapmak üzere başkent Washington'da bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, hem Senato hem de Temsilciler Meclisinde "son derece verimli" görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

  • Son Güncelleme:
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay: Verimli görüşmeler gerçekleşti

Oktay, başkanlığını yaptığı Dışişleri Komisyonu heyetiyle resmi ziyaret kapsamında geldiği ABD'de, kongrenin iki kanadında da yapılan görüşmelere ilişkin Türk basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Brian Mast ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Jim Risch'i ziyaret ettiklerini belirten Oktay, "Son derece verimli, konsantre bir toplantı oldu." dedi.

Komite başkanlarıyla hem bölgesel ilişkiler hem de ikili ilişkiler boyutunda gündemi teşkil eden konuları değerlendirdiklerini aktaran Oktay, "Görüştüğümüz konular nezdinde görebildiğimiz kadarıyla Türkiye ile ilgili pozitif bir ajanda ve pozitif bir yaklaşım olduğunu görmekten mutlu olduk." ifadesini kullandı.

Oktay, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki pozitif ilişkiye atıfta bulunarak, bunun "hükümetler nezdinde yansımasını gördüklerini" vurguladı.

Kaan konusuyla ilgili "Ümit ediyoruz ki daha pozitif bir yaklaşımla bu konu yakın zamanda çözülür." diyen Oktay, CAATSA yaptırımları konusunda da olumlu bir yaklaşım gördüklerini dile getirdi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz