Turk Time
DOLAR
48,2297 %0.17
EURO
55,9200 %-0.49
ALTIN
6908,7430 %-3.01
BIST-100
14641,56 %0.45
PETROL
87,9900 %-0.4
BONO
40,1000 %-0.1
ISTANBUL
BUGÜN
21/26°
ISTANBUL
YARIN
21/28°

Şimşek: Enflasyonda hane halkı ile beklentiler arasında fark en düşük seviyede

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyonda hane halkı ile piyasa beklentileri arasındaki farkın 6 yılın en düşük seviyesine inmesi, enflasyon ataletinin kırılması açısından önemli bir gelişmedir." dedi.

  • Son Güncelleme:
Şimşek: Enflasyonda hane halkı ile beklentiler arasında fark en düşük seviyede

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan Haziran 2025 dönemi "Sektörel Enflasyon Beklentileri"ni değerlendirdi.

Haziranda enflasyon beklentilerinin tüm kesimlerde gerilediğine dikkati çeken Şimşek, hane halkının 12 ay sonrası enflasyon beklentisinin geçen aya göre 7 puan, geçen yılın aynı dönemine göre 19 puan azaldığını belirtti.

 

 

"6 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ"

Şimşek, reel sektör ve piyasa katılımcılarının enflasyon beklentilerinde de düşüşün devam ettiği bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"Hane halkı ile piyasa beklentileri arasındaki farkın yaklaşık 6 yılın en düşük seviyesine inmesi, enflasyon ataletinin kırılması açısından önemli bir gelişmedir. Beklentilerdeki bu iyileşme uyguladığımız programın etkili ve kararlı adımlarla hedefine doğru ilerlediğini gösteriyor. Jeopolitik gerginliklerin azalmasıyla petrol fiyatları geriliyor. Enflasyondaki düşüşün devam etmesiyle yurt içi finansal koşullar reel sektör için daha destekleyici hale gelecektir."

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz