Turk Time
DOLAR
48,4768 %0.03
EURO
56,4481 %0.14
ALTIN
6858,4710 %1.05
BIST-100
14505,48 %0.7
PETROL
98,6900 %1.04
BONO
39,5600 %-0.28
ISTANBUL
BUGÜN
21/26°
ISTANBUL
YARIN
21/28°

Şap hastalığı kontrol altına alındı! Hayvan pazarları yeniden açılıyor

Muğla’da şap hastalığının hızla yayılması nedeniyle kapatılan Menteşe Bayır Hayvan Pazarı, 11 Nisan Cumartesi günü itibariyle tekrar açılacak.

  • Son Güncelleme:
Şap hastalığı kontrol altına alındı! Hayvan pazarları yeniden açılıyor

Muğla'da şap hastalığının hızla yayılması nedeniyle kapatılan Menteşe Bayır Hayvan Pazarı, 11 Nisan Cumartesi günü itibariyle tekrar açılacak.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Kuray, yaptığı açıklamada şap hastalığının il genelinde kontrol altına alındığını ve aşılama çalışmalarının tamamlandığını belirtti.Kuray, şap hastalığının yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında Bayır Hayvan Pazarı'nın bir süreliğine kapatıldığını ancak şimdi hastalığın kontrol altına alındığını ifade etti.

Pazara şehir dışından gelecek vatandaşlara uyarılarda bulunan Kuray, "Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayvan pazarında gerekli son incelemeleri yaptık. Ancak tekrar bir hastalık riski yaşanması durumunda, pazarın yeniden kapatılacağını unutmamalıyız. Kurban Bayramı öncesinde sıkıntı yaşamamak için tedbirlere uyalım" dedi.Pazarın açılması, özellikle hayvancılık sektörü ve kurbanlık alımları için büyük önem taşırken, vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiği vurgulandı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz