E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Sağlık alanında önemli yatırım: Anjiyo ünitesi açıldı 

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde sağlık yatırımları devam ediyor. Kahta Devlet Hastanesi bünyesindeki anjiyo ünitesi, kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde önemli bir eksikliği giderme amacıyla açıldı.

4.04.2026 - 12:08
Sağlık alanında önemli yatırım: Anjiyo ünitesi açıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde sağlık alanındaki yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Kahta Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan anjiyo ünitesi, hizmete açıldı.Yeni hizmet sayesinde kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde önemli bir eksikliğin giderilmesi hedefleniyor.

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Akel, yaptığı açıklamada, ilçede sağlık hizmetlerinin her geçen gün güçlendiğine dikkat çekti.Başhekim Akel, "Hastanemiz bünyesinde Sağlık Bakanlığımızın, milletvekilimizin ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün büyük destekleriyle anjiyo merkezimizi açarak Kahtalı hemşerilerimizin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Bu önemli yatırım sayesinde vatandaşlarımız artık kalp damar hastalıklarıyla ilgili pek çok işlemi ilçemizde yaptırabilecek" dedi.Uzman hekim sayısının artırıldığını da vurgulayan Akel, "Hastanemize kazandırdığımız yeni uzman hekimlerle birlikte hem hizmet kalitemizi yükseltiyor hem de daha fazla hastaya hızlı ve etkin şekilde ulaşabiliyoruz.

Böylece özellikle acil müdahale gerektiren durumlarda zaman kaybının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın tedavi için başka illere gitme zorunluluğunu önemli ölçüde azaltıyoruz. Bu durum hem hastalarımız için büyük bir kolaylık sağlıyor hem de sağlık sistemine yükü hafifletiyor. Kahta'da sağlık hizmetlerini daha ileriye taşımak için çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek" diye konuştu.Kahta'ya kazandırılan sağlık yatırımının bölge için büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan, "Sağlık alanında yapılan her yatırım, vatandaşlarımızın yaşam kalitesine doğrudan katkı sağlamaktadır. Kahta Devlet Hastanemizde hizmete açılan Anjiyo Ünitesi ile birlikte hemşerilerimizin başka illere gitmeden modern sağlık hizmetlerine ulaşabilecek olması bizleri son derece memnun etmektedir. Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyor, Kahta'mıza hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verdi.Yeni açılan Anjiyo Ünitesi ile birlikte Kahta Devlet Hastanesi'nin bölgedeki sağlık hizmetlerinde önemli bir merkez haline gelmesi bekleniyor.

Açılışa, Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan, Mustafa Alkayış, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Ekrem Gürkan Çadır, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik, Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Gafar Çelebi ve beraberindeki heyetin katıltıldı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahar alerjisi: Soğuk algınlığı sanılan gizli tehlike
Bahar alerjisi: Soğuk algınlığı sanılan gizli tehlike
Türkiye'de kuduz alarmı
Niğde Milletvekili Gürer, Mardin, Sivas ve Şanlıurfa'da ortaya çıkan ve ...
DSÖ'den İran uyarısı: Vurulan sağlık kuruluşlarını açıkladılar
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İran’ın başkenti Tahran’daki Pasteur Enstitüsü’ne ...
 
Çarpıcı araştırma: Tarım ilaçları kanser riskini artırıyor
Bir araştırmaya göre tarım ilaçlarının yoğun olarak kullanıldığı bölgelerde ...
Aşırı sıcak içecekler kanser riskini artırıyor
Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Çolak, Türkiye’de mide ve yemek borusu ...
Otizm farkındalık stantı büyük ilgi gördü
İzmir Şehir Hastanesi, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında bilgilendirme stantı açtı.
 
B kan grubuna sahip olanlar dikkat! O hastalığın riskini yüzde 28 artırıyormuş
Kan grubunuz sağlığınızın gizli şifresi olabilir. Yapılan son araştırmalar, ...
Otizmli Muhammed, engelli bireylerin sesi oluyor
Kocaeli'de çocukluğunda kurduğu radyoda program sunma hayalini gerçekleştiren ...
Erken teşhisle kanserden kurtuldu
Elazığ'da sağlık kontrolü için gittiği merkezde meme kanseri olduğunu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TÜİK
Joachim Löw
Çankaya Köşkü
Kırgızistan
Edward Snowden
Borussia Dortmund
Ömer Demir
Real Madrid
Ermenistan