Turk Time
DOLAR
47,8784 %0.1
EURO
55,4429 %0.31
ALTIN
6737,1920 %0.68
BIST-100
14172,26 %0.28
PETROL
87,2600 %1.64
BONO
41,1200 %-0.07
ISTANBUL
BUGÜN
23/26°
ISTANBUL
YARIN
23/27°

Sağanak ve kar kapıda! Meteoroloji 6 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji, Orta Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda yağışların kuvvetleneceğini ve 14 Kasım’dan itibaren bazı bölgelerde karla karışık yağmurun kara döneceğini açıkladı.

  • Son Güncelleme:
Sağanak ve kar kapıda! Meteoroloji 6 il için sarı kodlu uyarı verdi

Türkiye, beklenen soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), özellikle Orta Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli yağış ve yer yer kar beklendiğini duyurdu. 14 Kasım gecesinden itibaren 6 ilde kar ve karla karışık yağmur görülecek.

MGM'nin son tahminlerine göre yağışlar, 14 Kasım Cuma günü saat 00.00’da etkisini göstermeye başlayacak. Soğuyan hava ile birlikte öğle saatlerinden sonra 1200 metre üzeri bölgelerde yağmur, karla karışık yağmura ve yer yer kara dönecek. Bu durum, 15 Kasım Cumartesi sabah 08.00’e kadar sürecek.

Meteoroloji, özellikle 6 il için uyarı yaptı. Kar ve karla karışık yağmurun görüleceği iller şunlar: Niğde, Kayseri, Sivas, Samsun (yüksek kesimler), Ordu (yüksek kesimler), Giresun (yüksek kesimler). Bu bölgelerde yağışların yer yer kuvvetli olması ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtiliyor.

Orta Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda, yağmur ve sağanak gece saatlerinden itibaren etkisini artıracak. Cuma günü Ordu, Giresun, Tokat, Sivas ile Samsun ve Kayseri’nin doğusunda yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı bildirildi. MGM, sel, su baskını, heyelan ve ulaşım sorunlarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji tahminlerine göre, İç ve doğu bölgelerde sıcaklıklar 2-4 derece azalacak. Batı bölgelerde belirgin bir sıcaklık değişimi olmayacak. Rüzgârlar genel olarak kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek.

Bazı illerde beklenen sıcaklıklar
Ankara: 14°C – Parçalı bulutlu

İstanbul: 17°C – Hafif sağanak

İzmir: 21°C – Parçalı bulutlu

Samsun: 14°C – Yer yer kuvvetli sağanak

Erzurum: 13°C – Yağmur, yüksekler kar

Diyarbakır: 20°C – Sağanak yağışlı

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz