Putin üç şirkete daha el koydu
Putin, Japon tütün şirketi Japan Tobacco International'ın (JTI) Rusya'daki üç şirketini daha geçici yönetim altına aldı.
- Son Güncelleme:

Rusya'da yayımlanan kararnameye göre, JTI Investments Sarl'a ait J.T.I. Rusya, J.T.I. İnovasyon Ürünleri ve Pereslavl-Tütün adlı şirketlerin tamamı, Rusya merkezli Promışlennıye Aktivı adlı kuruluşun geçici yönetimine geçti.
Putin, 5 Kasım'da imzaladığı ilk kararnameyle JTI'ın Rusya'daki dört şirketini ve üretim tesislerini aynı kuruluşun yönetimine devretmişti. Son kararla birlikte geçici yönetim kapsamına alınan şirket sayısı yediye yükseldi.
JTI, Rusya'da Winston, Camel, LD ve Sobranie gibi markalarla faaliyet gösteriyor. Ülkede dört fabrikası bulunan şirketin yaklaşık 4 bin çalışanı ve Rus sigara pazarının yaklaşık yüzde 40'ına karşılık gelen payı bulunuyor.
Japonya, Putin'in ilk kararının ardından Rusya'ya diplomatik kanallardan protesto iletmiş ve uygulamanın geri çekilmesini istemişti. JTI ise gelişmeleri değerlendirdiğini ve çalışanları ile iş ortaklarının öncelikleri arasında olduğunu açıklamıştı.

YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...