Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grup toplantısını '100 Karası' buluşmasında yaptı. CHP, tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cezaevinde olmasının 100'üncü günü nedeniyle '100 Karası' adıyla yaptı.
ÖZGÜR ÖZEL'İN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR ŞÖYLE:
Bugün önemli bir günde iki önemli buluşma için İstanbul'dayız. Meclis Grup Toplantısı olduğu gün ve saatte sizlerle birlikte akşam da her şeyin başladığı saatte 20.30'da Saraçhane'deyiz.
"TARİHİN YÜZ KARASI"
Tam 100 gün önce bugün 15,5 milyon insanın sandığa giderek oy verdiği bir Cumhurbaşkanı adayı adaylaştığı gün tutuklandı. Bugün 100. gün. Yüz karasıdır. Demokrasinin yüz karasıdır. Adaletin yüz karasıdır. Bu süreç Türkiye siyasi tarihinin yüz karasıdır.
19 Mart'tan bu yana sokaklardayız, meydanlardayız. Gençlerin dediği gibi miting için değil, eylem için meydanlardayız. Bir darbeye karşı direnme hakkımızı kullanıyoruz. Çünkü bu milletin tarihinde aslında bir direnişin tarihi yatar.
"İFTİRALARIN HİÇBİRİ YAPIŞMIYOR"
Ekrem İmamoğlu 100 gündür gururuyla, onuruyla o hücrede dimdik ayakta duruyor. Atılan iftiralardan hiçbirisi ona yapışmadı, yapışmıyor.
Ekrem başkanı hapse atanlar korkudan insan içine çıkamazken biz omuz omuzayız, birbirimizden güç alıyoruz. Bu millet vicdanı karalara değil size, bana, Ekrem Başkana itibar ediyor.
İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olduğunda ve sandıklar açıldığında tabloda kırmızı olmayan hiçbir yer kalmayacaktır! Biz erken seçim istiyorduk, erken seçimin adayı erken belirlenir diye yola çıktık.
"TÜM TUŞLARA BİRDEN BASTILAR"
23 Mart'ta adayımızı ön seçimle belirleyeceğimizi ilan ettik, telaşla tüm tuşlara birden bastılar, darbe hazırlıklarını erkene çektiler. Yükselen bir panik, bitmeyen bir kibirle millete cephe aldılar. Önümüzü kesmek için iki yola başvurdular. Önce belediyelerimizi çökertmeye çalıştılar. SGK ve vergi borçlarını pek çoğu kendi dönemlerinden kalan faiz üstüne faiz binmiş fahiş borçları bizim başkanlarımızdan bir seferde, tek seferde kesmek istediler ve bunu büyük oranda yaptılar.
Belediye başkanlarımızın ekonomik olarak zor durumda kalması ve millete hizmet edememesi için canlı yayında bakanlarına gözlerinin içine baka baka bunları biraz silkeleyin diye talimat verdiler. Ama başkanlarımızın azmi, kararlılığı, yetenekli ekiplerinin mücadelesiyle hizmeti aksatamadılar.
"İFTİRACILARSINIZ"
Ey Erdoğan, bundan iki üç ay önce demiştin ki 'bir ay geçsin birbirlerinin yüzüne bakacak, ailelerinin gözünün içine bakacak halleri kalmayacak.'
Atılacak iftiralara, yalanlara, gizli tanıklara, ailelerin birbirine düşmesine güveniyordun, bak bu meydanda hep beraberiz! Bu salonu dolduranların gözlerinin içine, Ekrem Başkan'ın değerli eşinin gözlerinin içine, Türkiye'nin gözünün içine bakarak söylüyorum: Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarımız masumdur, atılanlar iftiradır, insan içine çıkamayacaklar siz iftiracılarsınız.
"EKREM BAŞKAN'IN BİR VESİKALIK FOTOĞRAFINA YENİLECEKSİNİZ"
Seçilmiş kişinin resmini belediyelerin panolarından, sesini seyahat edilen metroların vagonlarından kaldırmaya çalışanlara söylüyorum: Yasaklamalarla, resim indirmeyle bu milletin gönlünden Ekrem Başkanı sökemezsiniz, yenileceksiniz.
Bütün resimleri indirtseniz de yenileceksiniz, günü gelecek, Ekrem Başkan'ın bir vesikalık fotoğrafına yenileceksiniz.
Diyorlar ki Özgür Özel neye güveniyor; millete güveniyorum millete! Milletten başka güvenecek kim var.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...