Turk Time
DOLAR
48,0770 %0.12
EURO
56,1900 %0.11
ALTIN
7179,2200 %1.01
BIST-100
14514,82 %0
PETROL
91,4600 %-0.99
BONO
40,8500 %0
ISTANBUL
BUGÜN
23/31°
ISTANBUL
YARIN
23/30°

Okan Buruk'tan iptal edilen gol tepkisi: "Futbol adına bir utanç"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor yenilgisini değerlendirirken iptal edilen gol pozisyonuna geniş yer ayırdı. Takımının sergilediği oyundan memnun olmadığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, hakem ve VAR kararlarının maçın önüne geçtiğini ifade etti.

  • Son Güncelleme:
Okan Buruk'tan iptal edilen gol tepkisi: 'Futbol adına bir utanç'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor yenilgisini değerlendirirken iptal edilen gol pozisyonuna geniş yer ayırdı. Takımının sergilediği oyundan memnun olmadığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, hakem ve VAR kararlarının maçın önüne geçtiğini ifade etti.

"GOLÜN İPTALİ FUTBOL ADINA BİR UTANÇ"

Maçın kırılma noktası olan iptal edilen gol hakkında konuşan Okan Buruk, kararın teknik olarak açıklanamaz olduğunu savundu:

"Nizami bir gol attık, bu çok açık. 90'larda belki ofsayt verilirdi ama 2026'dayız. Bu gole ofsayt vermek, VAR'a çağırmak büyük bir komedi ve futbol adına bir utançtır. TFF ve MHK başkanının bu kararı verenler hakkında gerekli adımları atacağını düşünüyorum. Ancak hakem ne yaparsa yapsın, bizim yine de kazanmamız gerekiyordu."

"GALATASARAY GİBİ OYNAMADIK"

Mağlubiyeti sadece hakem kararlarına bağlamayan Buruk, takımın düşük performansına da dikkat çekti:

Üretkenlik Sorunu: "Takım olarak iyi günümüzde değildik, çok az ürettik. İkinci yarıda sadece 2 şut atabilmişiz. 3. bölgede daha üretken olmalıydık."

Zemin ve Oyun Yapısı: "Zemin pas yapmaya elverişli değildi ama biz de savunma arkası koşular yapamadık. Oyuncular sürekli geriye gelip top almaya çalıştı."

Eksikler: "Osimhen’in yokluğu önemliydi. Icardi ise sakatlığı nedeniyle antrenmanı yarım bırakmıştı, son ana kadar oynatıp oynatmamayı düşündük."

ICARDI VE SAKATLIK DURUMU

Mauro Icardi'nin performansı ve ilk 11'de başlamasıyla ilgili detay veren Buruk, yıldız oyuncunun sırt ve boyun bölgesindeki tutulma nedeniyle maça tam kapasiteyle çıkamadığını belirtti. Devre arasında yapılan hamlelerin de beklenen "fresh"liği (canlılığı) getirmediğini ifade eden başarılı teknik adam, Konyaspor’u galibiyetinden dolayı tebrik ederek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz