Turk Time
DOLAR
47,9086 %-0.02
EURO
55,4930 %-0.07
ALTIN
6717,4950 %-1.29
BIST-100
14127,98 %-0.03
PETROL
89,8800 %0.11
BONO
40,9600 %0.24
ISTANBUL
BUGÜN
22/29°
ISTANBUL
YARIN
24/29°

Meteoroloji'den o illere sarı kodlu uyarı: Ramazan bayramı yağışlı geçecek

Afrika sıcaklarının ardından Türkiye serin ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Ramazan Bayramı boyunca yurdun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

  • Son Güncelleme:
Meteoroloji'den o illere sarı kodlu uyarı: Ramazan bayramı yağışlı geçecek

Türkiye, Afrika kaynaklı sıcak hava dalgasının etkisinden çıkmaya hazırlanıyor. Son günlerde birçok bölgede 20-30 derece arasında seyreden hava sıcaklıklarının, Ramazan Bayramı öncesi ve bayram süresince yerini serin ve yağışlı havaya bırakması bekleniyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR, SAĞANAKLAR GELİYOR
NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan’ın değerlendirmelerine göre, Cumartesi günü itibarıyla Marmara ve Ege bölgelerinde başlayacak sağanak yağışlar, bayramın ilk günü ülke genelinde etkisini gösterecek. Yağışların ani ve şiddetli olacağı, beraberinde dolu, yıldırım, hortum ve gök gürültüsünü de getirebileceği uyarısı yapıldı.

Sıcaklıklarda ise 4 ila 5 derecelik düşüş bekleniyor. İstanbul, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Manisa, Balıkesir, Yalova ve Trakya genelinde etkili olacak yağışların sel ve su baskınlarına yol açabileceği belirtilirken, özellikle kıyı bölgelerde hortum riskine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

METEOROLOJİ'DEN SARI KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Kütahya, Manisa ve Uşak illeri için sarı kodlu fırtına uyarısı yayımladı. Vatandaşların ani hava değişimlerine karşı tedbirli olması çağrısında bulunuldu.

BAYRAM HAVASI GÜN GÜN ŞÖYLE OLACAK:
Arife Günü (29 Mart Cumartesi): Marmara, Ege, Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Karadeniz’in büyük bölümü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri sağanak yağışlı.

Bayramın 1. Günü (30 Mart Pazar): Türkiye'nin büyük bölümü yağış altında olacak. Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz’in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu sağanak ve gök gürültülü yağış alacak.

Bayramın 2. Günü (31 Mart Pazartesi): Aksaray, Karaman, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa dışındaki tüm bölgelerde yağış bekleniyor.

Bayramın 3. Günü (1 Nisan Salı): Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yağış etkisini sürdürecek. Diğer bölgelerde ise parçalı bulutlu hava öngörülüyor.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz