E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Memur-Sen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret! Zam talebi iletildi 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Yalçın, paylaşımda bulundu.

14.12.2025 - 12:30
Memur-Sen den Cumhurbaşkanı Erdoğan a ziyaret! Zam talebi iletildi

2026 Yılı Bütçesi kapsamında Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen ve bazı üst düzey kamu görevlileri ile kariyer meslek mensuplarına ek zam öngören düzenleme kamuoyunda tartışılırken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Sendika, 2026 yılı Ocak ayından itibaren tüm kamu görevlileri ve emeklileri kapsayacak seyyanen zam yapılmasını talep etti.

DÜZENLEME GERİ ÇEKİLDİ

Kamudaki kariyer meslek mensupları ve yöneticilerin aylık ücretlerinde iyileştirme öngören düzenleme geri çekildi. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda ücret adaleti ve çalışma barışının korunması amacıyla alındı.

BELİRLİ KARİYER MESLEK GRUPLARINA DEĞİL SEYYANEN ZAM GÖRÜŞÜLDÜ

Memur-Sen, belirli ünvanlarla sınırlı zam düzenlemeleri yerine tüm kamu görevlileri ve emeklileri kapsayacak seyyanen zam yapılmasını talep etti.

Kamuda bazı üst düzey personel ile belirli kariyer meslek gruplarına yönelik ek zam öngören düzenleme, 2026 Yılı Bütçesi teklifine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında eklenmişti.

"ADALETSİZLİKLER DOĞURABİLİR"

Memur-Sen, bazı unvanlara yönelik “kariyer zammı” ihtiyacını dile getirirken, bu tür sınırlı düzenlemelerin kamu çalışanları arasında yeni eşitsizlikler doğurabileceğine dikkat çekti.

Memur-Sen Başkanlar Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, seyyanen zam yoluyla kamudaki farklı statüler arasında oluşan “maaş-ücret” dengesizliğinin giderilmesi gerektiği vurgulandı.

MEMUR-SEN AÇIKLAMA YAPTI

Görüşmenin ardından Yalçın, çalışma hayatına ilişkin temasların süreceğini belirterek,  "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a kabulleri ve ilgileri için teşekkür ediyorum. Çalışma hayatının güncel konuları ile köklü sorunlarının çözümü için görüşmelerimiz ve gayretimiz sürecektir." ifadelerini kullandı.

KAPSAMLI KAMU PERSONEL REFORMU TALEBİ

Sendika, ayrıca kamu hizmetine girişten emeklilik sistemine kadar uzanan kapsamlı bir kamu personel reformu yapılması gerektiğini savundu.

Memur-Sen, tek taraflı ve sınırlı düzenlemelerden kaçınılmasını, sosyal diyalog mekanizmalarının güçlendirilmesini ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda kapsamlı değişiklikler yapılmasını talep ediyor.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüzyılın konut projesi! Başvurularda son hafta
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 81 ilde 500 bin sosyal ...
IBAN'la para yollamada yeni dönem
1 Ocak 2026’dan itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle, yüksek tutarlı ...
Trafik sigortasında yeni dönem: Kaza geçmişi etkili olacak
Trafik sigortasıyla ilgili 1 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek olan düzenleme ...
 
Bakan Bayraktar: Yeni hedef Diyarbakır!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Diyarbakır’da önemli ...
40 aile hibe ile işletme kurdu
Kars'ta Tarım ve Orman Bakanlığının "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi ...
Bakan Bayraktar: 578 milyar liralık fatura desteği sağladık
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, 2025 yılının ilk 11 ayında ...
 
Yaban keçisi avlayan kişiye dev ceza
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ...
Habertürk TV satıldı mı? TMSF'den açıklama
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fon'un mahkeme tarafından kayyım ...
TÜRK-İŞ'in asgari ücret talebi! Bakan Işıkhan'a sundular
2026 yılı asgari ücreti için pazarlıklar sürerken, Bakan Işıkhan'ı ziyaret ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
hamza hamzaoğlu
Recep Tayyip Erdoğan
big ben
Ahmet Kural
Beycan ÜÇKARDEŞ
EURO2016
Danimarka
Edward Snowden