E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

LGS skandalı hakkında TBMM'de komisyon çağrısı 

Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) sınav bitmeden WhatsApp gruplarında soru kitapçıklarının paylaşıldığı iddiaları hakkında Eğitim-Sen TBMM’de komisyon kurulması çağrısında bulundu.

17.07.2025 - 20:55
LGS skandalı hakkında TBMM de komisyon çağrısı

LGS’ye ilişkin şaibe iddiaları MEB, milletvekilleri ve sendikaların peş peşe yaptığı açıklamalarla gündemdeki yerini korurken, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen soruşturma süreciyle ilgili şeffaflık çağrısında bulundu. Eğitim-İş Genel Sekreteri Seher Ergin, Millî Eğitim Bakanlığı’na soruşturma talebinde bulunacaklarını belirtti. Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, iddialarla ilgili TBMM’de bir komisyon kurulmasını çağrısında bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2025-LGS kapsamındaki merkezi sınav 15 Haziran’da yapılmış, sonuçlar 11 Temmuz’da açıklandı. Sınava 1 milyon 10 bin 916 öğrenciden 963 bin 142’si katıldı.

Sınav sonuçlarına göre, tüm soruları doğru yanıtlayan 719 öğrenci 500 tam puan alarak birinci oldu. 719 öğrencinin tam puan alması ve sınav sorularının bir WhatsApp grubunda paylaşıldığına dair iddialar, şaibe tartışmalarını beraberinde getirdi.

29 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA DUYURULDU

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gerekli inceleme ve araştırmaların yapıldığını vurgulayarak, saat 10.45’te biten sözel oturumun sorularının, hakkında soruşturma açılan biri tarafından fotoğraflanarak saat 11.57’de paylaşıldığını belirtti. Bakan, görüntülerin paylaşıldığı okuldaki 29 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını da duyurdu.

‘İPTAL GEREKÇESİ OLARAK GÖRÜYORUZ’

Eğitim-İş Genel Sekreteri Seher Ergin, LGS ile ilgili olarak Millî Eğitim Bakanlığı’na resmi soruşturma başvurusunda bulunacaklarını açıkladı. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çağrıda bulunan Ergin, 500 tam puan alan 719 öğrencinin hangi okullarda öğrenim gördüğünün kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini söyledi. "Şeffaflığı kamu sorumluluğu olarak görüyoruz" diyen Ergin, şu ifadeleri kullandı:

“Bakan’ın açıklamalarının aksine bu bir lütuf değil. 719 birincinin okulları nerede? Hangi öğretmenlerle bu başarıyı elde ettiler? Tüm bunların şaibe iddialarının sona ermesi için açıklanması gerekiyor. Daha önceki LGS süreçlerinde, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyuyla sınava dair raporlar paylaşılıyordu. Bu yıl ise raporun sunumu gecikti. Sınav sorularının bir şekilde paylaşılmasını, sınavın iptal gerekçesi olarak görüyoruz. Bu sorulara verilecek cevaplar, eğitimdeki derin eşitsizlikleri ve kamusal eğitimin durumunu tartışabilmek için hayati önemdedir. Ama şeffaflık olmadan bu mümkün değildir. Sayın Bakan’a çağrımızdır: Eğitimin tüm bileşenlerine ve kamuoyuna karşı sorumlusunuz."

‘MECLİS’TE KOMİSYON KURULMASI GEREKİYOR’

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak da şaibe iddialarının sona ermesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM'ye çağrıda bulundu. Irmak, "Öğrencilerin, velilerin vicdanını rahatlatmak için soruşturma komisyonunun kurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
tbmm , lgs , ankara , gündem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Faladdin' ve 'Binnaz'ın kurucusu Sertaç Taşdelen tutuklandı
"Faladdin" ve "Binnaz" isimli uygulamaların kurucusu Sertaç Taşdelen, ...
O ilde KKKA tehlikesi büyüyor!
Tokat'ta, keneyle bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ...
17 Temmuz 2025 Turktime Günün Özeti
17 Temmuz 2025/ Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
 
Eski vali kaza yaptı: Durumu ciddiyetini koruyor
Sivas'ta geçirdiği trafik kazasında yaralanan eski Bitlis Valisi Erol ...
Gazi polis memuruna yumruk atıp tişörtünü yırttı!
Samsun'da gazi polis memuru Abdullah K.’ye yumruk atıp, tişörtünü yırtan kişi gözaltına alındı.
İstanbul'da 17 yaşındaki gençten korkunç kaza
Sarıyer’in Ayazağa Mahallesi’nde dün saat 13.30 sıralarında meydana gelen ...
 
MSB'den net mesaj: Suriye'ye destek veririz
Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık ...
Sulama kanalında kadın cesedi bulundu
Samsun'da Kızılırmak Seddesi üzerindeki sulama kanalında bir kadın cesedi bulundu.
17 Temmuz 2025 burç yorumları! Ay Koç burcunda: Kendine cesaret ver
17 Temmuz 2025 burç yorumları! Ay Koç burcunda: Kendine cesaret ver
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
NBA
TÜFE
Tayyip Erdoğan
Joachim Löw
Ahmet Kural
Cüneyt Çakır
Çaykur Rizespor
Slaven Bilic