Turk Time
DOLAR
48,2428 %0.2
EURO
56,2235 %0.05
ALTIN
7110,1480 %-0.18
BIST-100
14575,51 %0
PETROL
88,0300 %-0.35
BONO
40,1400 %0.58
ISTANBUL
BUGÜN
20/26°
ISTANBUL
YARIN
21/26°

Kabine toplanıyor: Gündem NATO Zirvesi ve Hürmüz Boğazı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak. Toplantıda F-35'e dönüş, S-400'lerin satışı, ABD-İran gerilimi ve terörle mücadele ele alınacak.

  • Son Güncelleme:
Kabine toplanıyor: Gündem NATO Zirvesi ve Hürmüz Boğazı!

ATO Zirvesi'nin ardından yoğun gündem devam ediyor.  Meclis'in çalışmalarına başlaması beklenirken Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de toplanacak. Toplantıya her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. 

NATO ZİRVESİ'NİN YANSIMALARI OLACAK
Toplantının ana gündem başlığı, 7-8 Temmuz tarihlerindeki Ankara 36. NATO Liderler Zirvesi'nin yansımaları olacak.

Temas trafiğinin detayları masaya yatırılırken F-35 programına geri dönüş ve CAATSA yaptırımlarının kaldırılması konusunda verilen atılacak adımlar ele alınacak. 

3'ÜNCÜ BİR ÜLKEYE SATILMASI KONUSU
Toplantının en önemli konularından bir tanesi de F-35 alım sürecindeki etkisi konuşulan S-400'ler olarak öne çıkıyor.  S-400 Hava Savunma Sisteminin 3'üncü bir ülkeye satılması formülleri detaylandırılacak.

HÜRMÜZ BOĞAZI'NDA TIRMANAN KRİZ
Öte yandan ABD ve İran arasında tırmanan gerilim de toplantıda masaya yatırılacak.

Bununla bağlantılı olarak Hürmüz Boğazı'ndaki son durum da konu başlıkları arasında yer alıyor. 

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİNDE GELİNEN AŞAMA
Kabine Toplantısı'nda Terörsüz Türkiye sürecinde gelinen aşamaya da mercek tutulacak.

Meclis tatile girmeden önce atılması beklenen yasal düzenleme çalışmaları ve sahadan gelen istihbari bilgiler toplantıda değerlendirilecek.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz