Turk Time
DOLAR
48,4972 %0.03
EURO
56,5627 %0.21
ALTIN
6875,5090 %0.2
BIST-100
14505,48 %0
PETROL
98,8700 %-0.74
BONO
39,5600 %-0.28
ISTANBUL
BUGÜN
21/28°
ISTANBUL
YARIN
21/28°

İran ABD'nin denizaltı aracını ele geçirdi

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı'nın girişinde ele geçirdiği ABD Donanması'na ait insansız denizaltı aracına ait görüntüleri kamuoyuyla paylaştı.

  • Son Güncelleme:
İran ABD'nin denizaltı aracını ele geçirdi

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı'nın girişinde ele geçirdiği ABD'ye ait insansız bir denizaltı aracının görüntülerini yayınladı.

Paylaşılan görüntülerde, ele geçirilen aracın ABD Donanması'nın en yeni otonom su altı sistemlerinden biri olan Dive-LD modeli olduğu görüldü.

AMERİKAN YAPIMI CİHAZ BİNLERCE METRE DERİNLİĞE İNEBİLİYOR

Anduril Industries tarafından geliştirilen denizaltının yaklaşık 5.8 metre uzunluğunda ve 3 ton ağırlığında olduğu kaydedildi. Su altında 10 gün kadar kalabilen ve 6 bin metre derinliğe inebilen insansız denizaltının; deniz tabanı haritalama, mayın tespiti, boru hattı kontrolü ve istihbarat toplama görevlerinde kullanıldığı belirtildi.

ELE GEÇİRİLEN ARACIN ÜZERİNDE HİÇBİR HASAR BULUNMUYOR

Yayınlanan görüntülere göre insansız denizaltı aracının bir bütün halinde ele geçirildiği ve üzerinde herhangi bir hasarın yer almadığı görüldü. (İHA)

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz