E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İngiltere, Avustralya ve Kanada Filistin devletini resmen tanıdı 

Kanada, Avustralya ve İngiltere, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını açıkladı. Böylelikle Filistin'i devlet olarak tanıyan BM üyesi ülke sayısı 150'ye çıktı.

21.09.2025 - 18:39
İngiltere, Avustralya ve Kanada Filistin devletini resmen tanıdı

Tarihi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesi üç ülke daha Filistin devletini resmi olarak tanıdığını duyurdu.

İlk açıklama Kanada'dan geldi. Başbakan Mark Carney, Kanada'nın Filistin Devleti'ni bugünden itibaren tanıdığını açıkladı.

Carney yaptığı açıklamada, "Kanada, Filistin Devleti'ni tanıyor ve hem Filistin Devleti hem de İsrail Devleti için barışçıl bir gelecek vaadini inşa etmek için ortaklık teklif ediyor" dedi.

AVUSTRALYA: İSRAİL ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR

Avustralya da Kanada'nın hemen ardından Filistin devletini resmi olarak tanıdığını duyurdu.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, mevcut İsrail hükümetinin Filistin devletini önlemek için metodik bir şekilde çalıştığına dikkat çekti.

Açıklamasında, "Hamas'ın Filistin'de hiçbir rolü olmamalı" diyen başbakan, "Avustralya'nın bugün Kanada ve İngiltere ile birlikte Filistin'i tanıması, iki devletli çözüm için uluslararası çabaların bir parçasıdır" dedi.

İNGİLTERE: UMUDUN SÖNMESİNE İZİN VEREMEZSİNİZ

Bir diğer tanıma açıklaması da İngiltere'den geldi. Açıklamayı Başbakan Keir Starmer yaptı.

Aynı zamanda Hamas'a yaptırım mesajı da veren  Starmer, şunları söyledi: "Hamas'ın geleceği hükümette ve güvenlikte rolü olamaz. Önümüzdeki haftalarda diğer Hamas üyelerine yönelik yaptırımlar uygulanması için talimat verdim."

İngiliz başbakan, "İki devletli çözüm umudu azalıyor ancak bu umudun sönmesine izin veremezsiniz" diye ekledi.

Duyuruların ardından Filistin, "cesur kararlar" olarak nitelendirdiği açıklamaları, memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

STARMER'DEN ABBAS'A MEKTUP

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını açıklamasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a bir mektup yazarak bu kararı bildirdi.

Starmer, Abbas'a hitaben yazdığı Filistin Devleti'ni tanıdıklarını bildiren mektupta, "Bu tarihi adım, Filistin halkının kendi kaderini tayin etme ve devlet sahibi olma hakkına verdiğimiz desteğin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

İki devletli çözümün, bölgede kalıcı barışa giden tek yol olduğuna işaret eden Starmer, "(Filistin yönetiminin reformu) Reform konusunda verdiğiniz taahhütleri takdir ediyor, Filistin Devleti'nin inşası için bu taahhütleri yerine getirirken vereceğim desteği niteliyorum" açıklamasını yaptı.

Starmer, İngiliz Dışişleri Bakanı Yvette Cooper'ın Filistinli mevkidaşıyla diplomatik ilişkilerin kurulması sürecini ilerletmek için görüşeceğini belirterek, "Devletlerimiz arasında yapıcı ve yakın bir ilişki kurmayı bekliyorum" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
Avustralya , Filistin , Kanada , İngiltere
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brüksel'de otomobilsiz bir gün: Caddeler trafiğe kapatıldı
Belçika'nın başkenti Brüksel'de caddeler bir günlüğüne trafiğe kapatıldı. ...
Gazze'de kıtlık devam ediyor: Son 24 saatte 5 ölü
İsrail'in saldırıları nedeniyle kıtlık yaşanan Gazze Şeridi'nde son 24 ...
Trump'tan Afganistan'a tehdit: Kötü şeyler olacak!
ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'ın Bagram Hava Üssü'nü ABD'ye vermezse ...
 
İngiltere, Filistin devletini resmen tanıyacak
İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın bugün yapacağı açıklama ile Filistin’i ...
Lübnan'da araca saldırı
İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentinde seyir halindeki ...
Trump çalışma vizesini 100 bin dolara çıkarıyor
ABD Başkanı Donald Trump, "H-1B" olarak bilinen çalışma vizesi programında, ...
 
Portekiz'den Filistin'i tanıma kararı
Portekiz, Filistin devletini tanıma yönünde önemli bir adım atıyor. Portekiz ...
Suriye bayrağı Washington'da göndere çekildi
ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Suriye Büyükelçiliği binasında ...
Fransa, Filistin Devleti'ni tanıyor
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin Devleti'ni 22 Eylül'de ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Almanya
TCMB
barcelona
Netanyahu
Jose Mourinho
Yeni Zelanda
poyraz karayel
mülteci
İtalya