Turk Time
DOLAR
47,7111 %0.18
EURO
55,1881 %0.32
ALTIN
6660,5450 %2.59
BIST-100
13779,39 %-0.14
PETROL
81,4900 %-1.56
BONO
41,3000 %-0.55
ISTANBUL
BUGÜN
25/29°
ISTANBUL
YARIN
24/31°

İki ayrı kanseri yendi: Enerjisi örnek oluyor

Edirne'de yaşayan ve yakalandığı iki ayrı kanseri yenen emekli hemşire Bilgihan Şengül (58), hayata bağlılığı ve enerjisiyle örnek oluyor.

  • Son Güncelleme:
İki ayrı kanseri yendi: Enerjisi örnek oluyor

Emekli olduktan sonra 2016'da yaptırdığı testler sonucu geniz (Nazofarenks) kanseri olduğunu öğrenen Şengül, yaklaşık iki yıllık zorlu bir tedaviyle hastalığını yendi.

Rutin kontrolleri sırasında akciğerinde de kitle tespit edilen iki çocuk ve bir torun sahibi Şengül, bu kez akciğer kanserine de yakalandığını öğrendi. Şengül, ameliyat ve uygulanan tedavi sonucu bu hastalığı da yenmeyi başardı. Tedavisi boyunca hem doktorları hem de ailesi Şengül'e bu süreci geçirmesinde yardımcı oldu.

Hastalık sürecinde internetten öğrendiği amigurumi tekniğiyle bebek örmeye başlayan Şengül, yaptığı bebekleri çocuklara hediye ediyor ve sosyal medya hesabından tanıtımını yaparak isteyenlere gönderiyor.

Yaşam enerjisi, azmi ve mücadelesiyle çevresine örnek olan emekli hemşire, gün içerisinde bebek örerek ve çok sevdiği köpeği Benek ile vakit geçirerek moralini en üst düzeyde tutmaya çalışıyor.

"SU İÇEMEDİĞİM DÖNEMLER YAŞADIM"

Akciğer ve geniz kanserini yenmeyi başaran Bilgihan Şengül, Trakya Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde başarılı bir tedavi süreci geçirdiğini söyledi.

Geniz kanseri tedavisinde ışın ve kemoterapi sürecinin çok zorlu geçtiğini belirten Şengül, "Ailemin ve doktorlarımın desteğiyle o dönemi atlattım." dedi

Şengül, rutin kanser taramasının atlamadan yaptırılması gerektiğini kaydetti.

Hemşire olarak 24 yıl 7 ay görev yaptığını anlatan Şengül, şunları kaydetti:

"Görevimiz gereği hastaları görüyorduk ama zannediyorduk ki bize uğramayacak. Teşhisim konuldu, 'neden bu hastalık beni buldu?' diye düşünmedim. Bu bir sınavdı. Cesaretli bir insan değilim ama Allah bana o cesareti ve sabrı verdi. Prof. Dr. Murat Çaloğlu, Prof. Dr. Zafer Koçak ve Doç. Dr. Görkem Türkkan hocalarımın desteğini hiç unutamam. Yemeyi bırakın su içemediğim dönemler yaşadım. Geniz kanseri tedavim yaklaşık 2 yıl sürdü ve bunu yendim."

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz