Turk Time
DOLAR
49,7374 ▲ %0.17
EURO
55,8236 ▲ %0.04
ALTIN
6428,5990 ▲ %0.06
BIST-100
11220,37 ▼ %0
PETROL
109,6200 ▲ %0.53
BONO
39,6200 ▲ %0.33
ISTANBUL
BUGÜN
14/20°
ISTANBUL
YARIN
12/18°

İhale ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelmişti: Belediye Başkanı Emrah Kozay tutuklandı

Adana'da Çukurova Belediyesi'ndeki ihale ve doğrudan temin işlemlerinde usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Emrah Kozay ve eski başkan Soner Çetin'in de aralarında bulunduğu 34 şüpheli tutuklandı.

  • Son Güncelleme:
İhale ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelmişti: Belediye Başkanı Emrah Kozay tutuklandı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Çukurova Belediyesi'ndeki ihale ve doğrudan temin işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi.

Jandarma ekiplerince 51 şüpheliye yönelik gerçekleştirilen operasyonda, aralarında mevcut Belediye Başkanı Emrah Kozay ile önceki dönem Belediye Başkanı Soner Çetin'in de bulunduğu 44 şüpheli gözaltına alındı.

49 ŞÜPHELİ DÜN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Aranan 5 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 49'a yükseldi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 49 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

BELEDİYE BAŞKANI DAHİL 34 KİŞİYE TUTUKLAMA

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, teyzesi Sıdıka Şire ve önceki dönem Belediye Başkanı Soner Çetin'in de aralarında bulunduğu 34 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

15 ŞÜPHELİYE ADLİ KONTROL

Diğer 15 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

SORUŞTURMA SÜRECİ

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Çukurova Belediyesi'nde gerçekleştirilen ihale ve doğrudan teminlerde usulsüzlükler yapıldığı, belediyeye bağlı anonim şirket üzerinden gerçekleştirilen alımlarda 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3/g maddesindeki 'istisna' hükmünün usulsüz kullanıldığı, belediyeden iş alan yüklenicilerin hak ediş ödemeleri karşılığında rüşvet alındığı ve bazı belediye personelinin fiilen işe gitmedikleri halde maaşlarının ödendiği iddialarına ilişkin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olma ile rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

BİLİRKİŞİ HEYETİ İNCELEME YAPTI

Dosya kapsamındaki ihbarlar üzerine Çukurova Belediyesi'nden temin edilen 2024, 2025 ve 2026 yıllarına ait ihale ve doğrudan temin evrakları üzerinde 3 kişilik bilirkişi heyetince gerçekleştirilen inceleme sonucu düzenlenen bilirkişi raporu ve soruşturma kapsamında elde edilen diğer deliller doğrultusunda Çukurova Belediye Başkanı Kozay, geçen dönemki Belediye Başkanı Çetin, 4 belediye başkan yardımcısı ve belediyeye bağlı anonim şirketin 1 yöneticisinin de aralarında bulunduğu 51 şüpheliye yönelik İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince 19 Ekim'de operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda Kozay ve Çetin ile 4 belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 44 şüpheli gözaltına alınmış, aranan 5 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 49'a yükselmişti.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz