Turk Time
DOLAR
47,9015 %0.05
EURO
55,5642 %0.22
ALTIN
6772,4310 %0.52
BIST-100
14172,26 %0
PETROL
86,9900 %-0.31
BONO
41,1200 %-0.07
ISTANBUL
BUGÜN
22/28°
ISTANBUL
YARIN
22/29°

Havalar ısınınca ortaya çıktı!

Erzincan’da havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan zehirli ‘Sarıkız’ örümceği vatandaşları tedirgin etti.

  • Son Güncelleme:
Havalar ısınınca ortaya çıktı!

Güçlü çene yapısıyla dikkat çeken, akrep, kertenkele ve fare gibi hayvanlarla beslenen zehirli Sarıkız örümceği Erzincan İnönü Mahallesi’nde bir çayevinin önünde ortaya çıktı.

Çayevinin sahibi Burhan Baytekin sabahın erken saatlerinde iş yerini açtığını daha sonra çayevinin önünü temizlerken sarıkız örümceğini gördüğünü aktardı.

"GÖRDÜĞÜMDE ÇOK KORKTUM"
Örümceğin uzun boylu ve iri olduğunu kaydeden esnaf Baytekin, “Sarıkızı ilk gördüğümde çok korktum. Ancak daha sonra ölü olduğunu fark ettim. Örümceği dükkânın önünden uzaklaştırdım. Bu örümcek türü oldukça zehirli ve 1 metreye kadar da zıplayabiliyor. Isırdığında açılan yara kolay kolay geçmiyor.” ifadelerini kullandı.

İNSANLARA ZARER VERİYOR
Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde görülen Sarıkız örümceği görsel olarak oldukça iri bir yapıya sahip, akrep, fare ve kertenkele dahil bir çok hayvana beslenebiliyor. Güçlü çene yapısıyla ısırdıkları insanlara zarar verebiliyor.

Işıktan rahatsız olan bu hayvanlar genellikle geceleri ortaya çıkıp avlanıyor.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz