Turk Time
DOLAR
48,8539 %0.05
EURO
55,7036 %0.14
ALTIN
6733,1510 %0.04
BIST-100
13251,85 %0
PETROL
97,5200 %-1.32
BONO
39,6800 %0.13
ISTANBUL
BUGÜN
12/20°
ISTANBUL
YARIN
11/21°

Fare ısırıklarıyla iki bebek hayatını kaybetti

Hindistan’ın Madhya Pradesh eyaletindeki Indore kentinde bulunan ülkenin en büyük kamu hastanelerinden Maharaja Yashwantrao Chikitsalaya’da yaşanan olay, ülke gündemine oturdu.

  • Son Güncelleme:
Fare ısırıklarıyla iki bebek hayatını kaybetti

Skandal, güvenlik kameralarının incelenmesiyle ortaya çıktı. Görüntülerde bir farenin tıbbi ekipmanların üzerinden atlayarak bebek yataklarının arasında dolaştığı açıkça görüldü. Olayın ardından bebekler farklı birimlere taşındı ancak yaşanan ihmal faciayla sonuçlandı.

BAŞHEKİMİN AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKTİ
India Today’in haberine göre, bebeklerden birinde parmaklarda, diğerinde ise baş ve omuz bölgesinde fare ısırıkları tespit edildi. Ancak hastane başhekimi Dr. Ashok Yadav, ölümlerin doğum komplikasyonlarından kaynaklandığını ileri sürdü. Yadav ayrıca, tedavi sürecinde ebeveynlerin yeterince gözetim sağlamadığını iddia etti.

Hijyen eksikliği ve ihmaller zincirinin gölgesinde gerçekleşen olayın ardından iki hemşirenin görevden uzaklaştırıldığı, bir başhemşirenin ise görevden alındığı açıklandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yaşanan trajik olay sonrası sağlık otoriteleri geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sorumluların tespit edilmesi ve ihmallerin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz