İstanbul Sarıyer Ayazağa'da kurulan semt pazarında yaşanan olay, toplumda infiale neden oldu. İddiaya göre, tezgahtan eşofman çaldığı öne sürülen 9 yaşındaki bir çocuk, pazarcı esnafı tarafından yakalanarak iple bağlandı. Olayın görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından emniyet harekete geçti.
Olay, 10 Aralık günü saat 12.00 sıralarında Ayazağa semt pazarında meydana geldi. Çaldığı eşofmanı saklayarak bir süre sonra pazara geri geldiği iddia edilen 9 yaşındaki O.U., tezgah sahibi esnaf tarafından fark edilerek yakalandı. Çocuğu yakalayan esnaf, ürünü geri alabilmek için çocuğu iple bağladı. Çaldığı ürünü teslim etmesinin ardından serbest bırakılan çocuğa yapılan bu muamele, cep telefonu kamerasına yansıdı.
EMNİYET HAREKETE GEÇTİ, ÇOCUK KORUMA ALTINA ALINDI
Görüntülerin hızla yayılması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri derhal inceleme başlattı. Kimliği belirlenen 9 yaşındaki O.U., olay yerinde koruma altına alındı.
İstanbul Emniyeti, çocuğu yakalayarak iple bağladığı ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaştığı tespit edilen R.M. (44), A.A. (43) ve A.G. (34) isimli üç kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler hakkında "Çocuğun Alıkonulması" suçundan yasal işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...