E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Erdoğan’ı Ağlatan İdam Kararlarını Veren Hakim Konuştu: Pehlivanoğlu da Adalı da Suçluydu 

Başbakan Erdoğan’ın 12 Eylül’den hemen sonra idam edilen solcu Necdet Adalı ile ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’na ilişkin açıklamaları, 30 yıl öncesinde kalan idamları tartışmaya açtı. Ve o gün ağlatan kararı veren hakim konuştu.

22.07.2010 - 06:44
Erdoğan’ı Ağlatan İdam Kararlarını Veren Hakim Konuştu: Pehlivanoğlu da Adalı da Suçluydu

İdam kararlarının verildiği dönem Sıkıyönetim Mahkemesi’nde hakim olan Ali Fahir Kayacan dün bir basın toplantısı düzenledi. Halen avukatlık yapan Kayacan, Pehlivanoğlu’na verilen idam kararının altında imzasının olduğunu ve idamın infazına katıldığını söyledi. Adalı’nın idam kararını bir başka heyetin aldığını ancak idamının infazına katıldığını belirten Kayacan, Pehlivanoğlu’na idam verilmesine ilişkin kararın gerekçesini yazdığını belirterek şunları anlattı: “Olay, 10 Ağustos 1978’de Ramazan teravih namazından sonra gasp edilen taksi içerisinden Balgat’taki 5 ayrı kahvehanenin taranarak 5 kişinin öldürülmesidir. Eylemin, o tarihte firari olan ve bildiğim kadarıyla halen yakalanmayan Ethem Kıskıs isimli kişinin liderliğinde oluşturulan TUŞKO isimli örgüt mensupları olan ve içlerinde Pehlivanoğlu ve İsa Armağan’ın da yer aldığı kişiler tarafından gercekleştirildiği dosyada mevcut deliller ile sabit görülerek mahkumiyet kararı verilmiş ve karar Temmuz 1980’de Askeri Yargıtay tarafından onanmıştır. Pehlivanoğlu’nun suçsuz yere idam edildiğini söylemek bilgi eksikliğinden kaynaklanmıyor ve bilerek yapılıyorsa yalandır.” Kayacan, Adalı’nın suçlu olduğunu ise daha sonra yakalanan Aslan Törer isimli sanığın ifadesinde belirttiğini ileri sürdü. Kayacan Erdal Eren’in nüfus kaydında 18 yaşından büyük olduğunu, GATA’dan da aynı yönde rapor alındığı için idam edildiğini savundu. Eren’in avukatı İsmail Sami Çakmak, “Eren, kesinlikle kemik incelemesine gitmedi. Askeri Yargıtay’ın bozma gerekçelerinden biri de buydu” dedi.

DÖNEMİN HAKİMİ SEVİNÇ

İdama karşı çıktığım için ihraç edilmedim


Başbakan’ın 12 Eylül döneminde idam edilen Necdet Adalı’ya verilen cezaya karşı çıktığı için meslekten ihraç edildiğini söylediği eski Sıkıyönetim Mahkemesi hakimi Hamdi Sevinç, VATAN’a konuştu. Rahatsızlığı nedeniyle iletilen sorulara yazılı yanıt gönderen Sevinç, Erdoğan’ın suçsuz yere asıldıklarını iddia ettiği mahkumlar için “Adalı 2, Mustafa Pehlivanoğlu 7 kişiyi, Erdan Eren de korsan mitinge müdahale eden görevlilerden bir inzibat askerini öldürmüşlerdir. Kararları Askeri Yargıtay’ca onaylanmıştır. Adli hata yoktur, arşivden dosyalar çıkarılıp tekrar yargılama yapılsa, aynı sonuca varılır. Bir Başbakan böyle yanılgıya düşürülemez. Çok yazık. Anılan kararlara muhalefetim yok. Ahmet Yıldız, Behice Boran, Necmettin Erbakan ile 42 arkadaşını 8-9 Ekim 1980’de tutuklamayıp serbest bıraktığımdan ve darbeyle rafa kaldırılan Anayasa’nın hangi maddelerinin yürürlükte olduğunu yazılı şekilde sorduğumdan 35 yıllık ‘pekiyi’ sicile karşın Kasım 1980’de re’sen emekli edildim. Yasal yollar kapalıydı, hakkımı arayamadım.”(vatan)

YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
fevzi solmaz 22 Temmuz 2010 Perşembe 23:15

yüreğimizdeki imamoğlu,özmenle başlayan ateş önkuzu ve pehlivanoğlu ,arıkan,orkun ve 9 fidanla yangının hesabını 5 bin bozkurtun davasını mahşerde allaha havale ettik ona inançımız sonsuzdur marmariste yatan ...... sende birgün kocatepede musallaya geleçeksin ozaman arkandan davul çalıp kına yakmak bize düşeçek

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş 22 Temmuz 2010 Perşembe 22:23

Adamlarda nato kafa nato mermer arkadaş!.. Cahil, bilmez uydurur misali işte!.. Hala 12 Eylül 1980 öncesi yapılmış yargılamalar ve verilmiş idam cezalarından, 12 Eylül 1980 ve sonrasını sorumlu tutma aymazlığındalar.. Gerçekten kullandığınız rumuz size çok uygun olmuş!..

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş-2 22 Temmuz 2010 Perşembe 22:14

Bu arada, hani mahkeme başkanı Hamdi Sevinç “katil anarşist yasa dışı örgüt üyesi” Necdet Adalı’nın idam kararına muhalefet koymuştu ve bu nedenle ordudan ihraç edilmişti?.. Bu sözleri 72 milyonun huzurlarında söyleyen kim di?.. Başbakan RTE değil mi?.. İşte o dönemde kararı veren Sıkıyönetim Mahkemesi Başkanı Dz. Hakim Albay Hamdi Sevinç’in açıklamaları yukarıda.. Masum çocuklarmış gibi lanse etmeye çalıştığınız canilerin ne mal olduklarına ilişkin yargıçların açıklamaları da işte orada.. Hadi bakalım Recep Bey, şimdi sana yalan yanlış bilgi verenlerden hesap sor ve duygularını haksız yere incittiğin tüm Türk Milleti ile o mahkeme başkan ve üyelerinden özür dile!..

Yorumu oyla      18      10  
Eylül Yosmaları 22 Temmuz 2010 Perşembe 22:00

hala konuşabiliyorsanız oturup halinize şükredin.Adabınızla çenenizi kapatıp oturun,ayıbınız yanınıza kar kalsın..

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş 22 Temmuz 2010 Perşembe 21:52

Suçlar 12 Eylül 1980 müdahalesinden önce işlenmiş, Mahkemeler 12.Eylül 1980 den önce idam kararlarını vermiş ve Yargıtay da 12 Eylül 1980 den önce kararları hukuka ve usule uygun bulup onaylamış, sadece kararların gereği 12 Eylül 1980 den sonra yerine getirilmiş. Bunda 12 Eylül 1980 müdahalesini yapanların suçu ne?. Kesinleşmiş yargı kararlarını uygulamak mı?. Ağzı olan konuşuyor, bir kısım siyasiler de sıkılmadan ağlayıp sızlayarak duygu ve oy sömürüsü yapmaya çalışıyorlar!.. Hele Hukukun H sini bilmez ve Sıkıyönetim Mahkemelerinin sahip oldukları yetkilerle işleyişlerinden bi haber cühelalar, o mahkemelerde görev almış ve Yargıtay Üyeliğine kadar yükselmiş tecrübeli bi yargıca görevini nasıl yapması gerektiğini öğretmeye(!) kalkmazlar mı?.. Di buyun buradan yakın!..

Yorumu oyla      18      10  
Gerçek Vatandaş 22 Temmuz 2010 Perşembe 19:08

Suçlar 12 Eylül 1980 müdahalesinden önce işlenmiş, Mahkemeler 12.Eylül 1980 den önce idam kararlarını vermiş ve Yargıtay da 12 Eylül 1980 den önce kararları hukuka ve usle uygun bulup onaylamış, sadece kararların gereği 12 Eylül 1980 den sonra yerine getirilmiş. Bunda 12 Eylül 1980 müdahalesini yapanların suçu ne?. Kesinleşmiş yargı kararlarını uygulamak mı?. Ağzı olan konuşuyor, bir kısım siyasiler de sıkılmadan ağlayıp sızlayarak duygu ve oy sömürüsü yapmaya çalışıyorlar!..

Yorumu oyla      18      10  
Yeni ve Eskiye Dair Ne Varsa!!. 22 Temmuz 2010 Perşembe 15:49

Bu Saate Kadar Sana Kimse Yorum Yapmamis;Bu Entresan Durum!.Sayin Hakim;Pes Dogrusu;Bu Piskinliginizi Anlamak Mümkün Degil!.Bari Söyle Deseydiniz;önümüze Gelen Dosya ve Evrak`lara Göre;Onlari suclu Bulduk!.Daha Mantikli Olurdu;Zira Sizin ve Idda Makaminin;Arastirma-Adli Polis Imkanlariniz Olmadigi Bir Sürecte;Yargilamalariniz Ne Kadar Hukuk`i Olabilir ki?!.Halende Bu Sorun Devam Etmekdedir;Malesef!.Dolayisiyla;Siz Isin Kolayina Gidip Idam Karari Verdiniz;Cünkü Sizden Istenen Buydu!.Bumu Adalet!.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brütüs Değilim, AKP’nin Umutsuz Vaka Olduğunu Anlayınca Bıraktım! Çerkes Çetesini Duymadım!
Brütüs benzetmesine ne diyor? İttifak söylentilerine ne cevap verdi? AKP’den ...
Eroğlu Turktime’a Konuştu: Türkiye Benim Anavatanım Ama Talat’tan Böyle Bir Söz Çıkmaz!
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Eroğlu ve Talat arasında ...
Cemil Çiçek İlk Kez Turktime’a Konuştu: Org. Aslan Güner’le Görüştüm!
Turktime’ın Türkiye’ye duyurduğu, “Cemil Çiçek Karargâha Çağırıldı” haberimiz ...
 
CÜBBELİ-BAYKAL GÖRÜŞMESİNİN MİMARI KOÇAK SON NOKTAYI TURKTIME’DA KOYDU…
Siyaset gündemine bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet-Baykal görüşmesinin mimarı ...
Tekin Turktime’a Konuştu: Baykal, Erdoğan’dan Daha Dindar… Parayı Bulan Avradının Başını Açtı!
Turktime’ı ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir ...
Koray Aydın Turktime’a Konuştu: MHP’deki Başkaldırı Tembelliğe Karşıdır!
MHP’deki Bahçeli’ye karşı başkaldırışın nedeni ne? Mahkemenin olağanüstü ...
 
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!
İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ...
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!
Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
şampiyonlar Ligi
TCMB
Belçika
İran
Euro
Çankaya Köşkü
haşim kılıç
Chloe Loughnan