E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar'dan açıklama 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Doğalgaz ve elektriğe zam olup olmayacağı sorusuna, "Nisan ayı içinde hem doğalgazda hem elektrikte değerlendirme yapabiliriz" şeklinde cevap verdi.

25.03.2026 - 14:42
Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar dan açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

"DESTEKLERE DEVAM EDECEĞİZ"

Bakan Bayraktar, Türkiye'de son 5-6 yıldır elektrik ve doğal gaz faturalarında ciddi bir destek programı uygulandığını belirterek, "Hem doğal gaz hem de elektrik faturalarında vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Hürmüz Boğazı krizinin vatandaşlara yansımasına ilişkin soruyu yanıtlayan Bayraktar, fiyat düzenlemelerinde küresel gelişmelerin belirleyici olduğunu söyledi.

Bayraktar, "Katar, 'enerji tesislerim vuruldu veya LNG kargolarım Hürmüz'ü geçemiyor' dediği anda doğal gaz fiyatlarının Avrupa'da 600-700 dolara geldiği bir süreci yaşadık. Dolayısıyla bundan Türkiye'yi kurtarma şansımız çok fazla yok. Gelinen durum itibarıyla etkileri ne oldu derseniz, şunu söyleyebilirim; petrolün varilindeki 1 dolarlık artışın Türkiye'ye maliyeti 400 milyon dolar. Sadece 1 dolar varil fiyatı artarsa. Bir anda 60 dolardan 100 küsur dolara geldi. Şimdi 100'ün altına geldi ama 30-40 dolarlık muazzam bir sıçrama yaşadık. Dolayısıyla 1 dolar maliyeti 400 milyon dolar." bilgisini paylaştı.

Mevcut durumda elektrik ve doğal gazda uygulanan destek programına dikkati çeken Bayraktar, "Elektrikte faturaların neredeyse yüzde 55'ini, doğal gazda yüzde 44-45'ini karşıladığımız bir süreçte, 2026 bütçesi için belirlediğimiz KDV hariç yaklaşık 305 milyar liralık bir destek programımız var. Son gelişmeler yıl sonuna kadar devam ederse bu rakam yaklaşık 925 milyar lira oluyor. Yani ilave bir 620 milyar liralık doğal gaz ve elektrik maliyeti var şu anda." diye konuştu.

Bayraktar, bunun vatandaşa yansımasına ilişkin de "Cumhurbaşkanımızın da özellikle üzerinde durduğu konu. Vatandaşlarımıza, hele böyle bir dönemde, bu destekleri tabii ki devam ettireceğiz. Onun bize verdiği talimat, hedef. Şunu söylemem lazım; bu kriz eğer yıl sonuna kadar devam ederse, bizim bütçede 620 milyar lira para bulmamız lazım. Gelişmeleri göz önünde bulundurarak nisan ayı içerisinde hem doğal gazda hem elektrikte bir değerlendirme yapabiliriz." dedi.

ETİKETLER:
elektrik , doğal gaz , zam ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan açıkladı: 660 milyon lira ödeme yapıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi ve ...
Darphan'den UTTS açıklaması
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ...
İşsizlik verileri açıklandı
Türkiye'de işsizlik oranı, 2025'te bir önceki yıla göre 0,4 puan azalışla, yüzde 8,3'e geriledi.
 
Borsa güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,77 artışla 13.029,32 puandan başladı.
Akaryakıta indirim geldi: Pompaya yansıdı
Döviz kuru ile brent petroldeki hareketlilik akaryakıt fiyatlarına yansımaya ...
Bakan Bayraktar'dan İran gazı açıklaması
İran'ın, İsrail’in Güney Pars gaz sahasına düzenlediği saldırının ardından ...
 
Türk vatandaşlarına vize müjdesi
Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı (IRCC), Türk vatandaşlarının ...
Avrupa'da büyüme durma noktasına geldi
Avro Bölgesi'nde mart ayında büyüme, Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerin ...
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Tedbir alacağız
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.
 

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
İstanbul
ÖSYM
Gökhan Töre
TCMB
fatih terim
1. Lig
uzaktan çalışma
Chloe Loughnan