E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Davada tutuklanan avukat oldu 

Daltonlar suç örgütü davasında izinsiz ses ve görüntü kaydı alan avukat tutuklandı.

3.01.2026 - 10:45
Davada tutuklanan avukat oldu

Marmara Cezaevi Yerleşkesi, en kalabalık davalardan birisine ev sahipliği yapıyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, 22 Aralık'ta Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki 1 No'lu duruşma salonunda, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince 363 sanığın yargılandığı kamuoyunda "Barış Boyun-Daltonlar suç örgütü davası" olarak bilinen davanın duruşmasında izinsiz şekilde ses ve görüntü kaydı alınmasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

AVUKAT TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında, yargılama sırasında meydana gelen görevli jandarma personeline mukavemet eylemine ilişkin izinsiz ses ve görüntü kaydı aldığı tespit edilen İstanbul 1 No'lu Barosu'na kayıtlı şüpheli avukat T.G'nin tutuklanmasına karar verildi.

SORUŞTURMA

Başsavcılıktan 23 Aralık'ta yapılan açıklamada, 22 Aralık'ta Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki 1 No'lu duruşma salonunda, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince 363 sanığın yargılandığı ve kamuoyunda "Daltonlar suç örgütü davası" olarak bilinen davanın duruşmasında kararın açıklandığı sırada, bir kısım sanıklar tarafından duruşmanın düzen ve güvenliğini sağlamakla görevli jandarma personeline yönelik fiziki saldırıda bulunulduğu, ayrıca kamu malına zarar verildiği kaydedilmişti.

Açıklamada, yaşanan olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" ve "kamu malına zarar verme" suçları yönünden soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Başsavcılıktan yapılan bir diğer açıklamada ise yargılama sırasında görevli jandarma personeline yönelik mukavemet eyleminin gerçekleştirildiği hatırlatılarak, duruşma esnasında izinsiz şekilde ses ve görüntü kaydı alındığı, bu fiilin İstanbul 1 No'lu Barosuna kayıtlı 3 avukat tarafından gerçekleştirildiğinin anlaşıldığı aktarılmıştı.

Açıklamada, şüpheli avukatlar T.G, S.K. ve K.Y. hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 286'ncı maddesinde düzenlenen "ses veya görüntülerin kayda alınması" ve aynı Kanun'un 220/7 maddesinde düzenlenen "örgüte üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından, konut ve bürolarında hakimlik kararına dayalı olarak arama faaliyeti gerçekleştirildiği ve gözaltına alınmaları yönünde talimat verildiği belirtilmişti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul için fırtına uyarısı: 80 kilometre hıza ulaşacak, kar yerini yağmura bırakıyor
Türkiye, kışın en sert yüzünü gördüğü kar yağışlı günlerin ardından, sıcaklıkların ...
Bayrampaşa soruşturması: Köşkeroğlu baklavalarının sahibi tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik yürütülen ...
2 aylık bebek açlıktan ölmüştü: Annenin ifadesi dehşeti ortaya koydu
İstanbul Fatih’te 2 aylık bir bebeğin açlıktan hayatını kaybetmesine ilişkin ...
 
Dehşete düşüren görüntü: 1 yaşındaki bebeği öldüresiye dövdü
Antalya'da 1 yaşındaki bebeğe annesi tarafında uygulanan şiddet, babanın ...
Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı
Gezi davasından tutuklu bulunan Tayfun Kahraman'ın, MS atağı geçirdiği ...
DEAŞ'a ağır darbe: Çok sayıda tutuklama ve sınır dışı var
Terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri ...
 
AFAD’dan çığ alarmı: 28 ilde risk kritik seviyede
Artvin ve Van’da can kayıplarına yol açan çığ felaketlerinin ardından ...
2 Ocak 2026 Turktime Günün Özeti
2 Ocak 2026/ Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
14 yaşındaki çocuk markete silahla ateş açtı!
Arnavutköy’de 14 yaşındaki bir çocuk, motosikletle geldiği zincir marketin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Ak Parti
ygs
Christoph Daum
Southampton
konuk oyuncu
Ayşe Ersöz
Murat Yıldırım
Numan Kurtulmuş