E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

DEM Parti'den İzmir'deki operasyona tepki 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları, sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "yolsuzluk" soruşturması kapsamında yapılan gözaltıları "siyasi hesaplaşma" olarak nitelendirdi.

1.07.2025 - 13:46
DEM Parti den İzmir deki operasyona tepki

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZBETON AŞ'de, taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine çalışma başlattı. "İhaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 157 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da bulunduğu 120 kişi gözaltına alındı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları, operasyona "siyasi hesaplaşma" sözleriyle tepki gösterdi.

'BARIŞ, DEMOKRASİ VE HUKUK ARAYIŞINA CİDDİ BİÇİMDE GÖLGE DÜŞÜRÜYOR'
Hatimoğulları, "Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in, belediye çalışanlarının ve siyasetçilerin şafak operasyonu ile gözaltına alınmasını kınıyoruz. Yargı eliyle yürütülen bu operasyonlar, Türkiye’nin barış, demokrasi ve hukuk arayışına ciddi biçimde gölge düşürmektedir. Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden bir an önce vazgeçilmelidir" dedi.

DEM PARTİ: OPERASYONLAR HUKUKİ DEĞİL
DEM Parti'nin X hesabından yapılan paylaşımda da DEM Parti'nin benzeri operasyonlara defalarca maruz kalmış bir siyasi parti olduğu anımsatılarak "Bu operasyonların hukuki olmadığını en iyi biz biliyoruz. Bir kez daha vurguluyoruz: Temiz bir siyaset ve yerel yönetim anlayışını sonuna kadar destekliyoruz, ama bu gerekçeyle muhalefeti bastırmaya ve dizayn etmeye yönelik her türlü yaklaşımın da karşısındayız" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye emekçileri ve siyasetçilere yönelik operasyonu kınıyoruz. Daha önce benzeri operasyonlara defalarca maruz kalmış bir siyasi parti olarak, bu operasyonların hukuki olmadığını en iyi biz biliyoruz. Bir kez daha vurguluyoruz: Temiz bir siyaset ve yerel yönetim anlayışını sonuna kadar destekliyoruz, ama bu gerekçeyle muhalefeti bastırmaya ve dizayn etmeye yönelik her türlü yaklaşımın da karşısındayız. İktidarı, bu tür yargı operasyonlarından ve hukuk dışı uygulamalardan vazgeçmeye çağırıyoruz."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'ndan karikatür tepkisi: Hadsizliği kınıyorum
Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Leman dergisinde yer alan ...
Bahçeli'den terörsüz Türkiye mesajı: Kanlı süreç sonlanmalıdır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ...
Murat Çalık biyopsiye alındı
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için hastane heyeti, yeniden biyopsi kararı verdi.
 
Abdullah Gül sessizliğini bozdu: Vatandaşlarımızı uyarmak zorunda kaldım
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı ...
Operasyonun adresi bu kez İzmir! Tunç Soyer gözaltına alındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan operasyonda eski başkan ...
Bahçeli hakkında suç duyurusu
Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında PKK terör ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar
Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 kanser ...
100 günden fazladır hapiste olan İmamoğlu'dan Erdoğan'a büyük fark
Diploması gözaltına alınmasından bir gün önce tartışmalı bir şekilde iptal ...
Aykut Erdoğdu'nun tutuklanmasında yetki tartışması
CHP’li Aykut Erdoğdu’nun avukatları, suçlamaların yöneltildiği tarihte ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
ÖSYM
Ak Parti
japonya
Gökhan Töre
Mersin İdmanyurdu
hdp
Duygun Yarsuvat
Carlos Arroyo