Turk Time
DOLAR
48,2137 %0.14
EURO
56,2285 %0.06
ALTIN
7134,5490 %0.16
BIST-100
14575,51 %-0.24
PETROL
88,3300 %2.17
BONO
40,1400 %0.58
ISTANBUL
BUGÜN
22/26°
ISTANBUL
YARIN
21/26°

Bu kedinin parmakları say say bitmiyor! Tarihe geçti

Wisconsin'li bir Maine Coon kedisi, en çok parmağa sahip kedi dalında 24 yıldır kırılamayan dünya rekorunu 29 parmakla kırdı.

  • Son Güncelleme:
Bu kedinin parmakları say say bitmiyor! Tarihe geçti

ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşayan Maine Coon cinsi "Erebus Anomaly" adlı kedi, sahip olduğu 29 parmakla Guinness Dünya Rekorları'na girmeyi başardı. Bir patisinde 8, diğer üç patisinde ise 7'şer parmak bulunan Erebus, 24 yıldır aşılamayan rekorun yeni sahibi oldu.

GENETİK ÖZELLİK: POLİDAKTİLİ

Erebus'un sıra dışı parmak sayısının, kedilerde fazladan parmak oluşmasına yol açan "polidaktili" adlı genetik durumdan kaynaklandığı açıklandı. Bu genetik özelliğin Maine Coon cinsi kedilerde görece yaygın olduğu belirtilirken, Erebus'un babasının da her patisinde 6 olmak üzere toplam 24 parmağa sahip olduğu kaydedildi.

RÖNTGEN FİLMLERİ BAŞVURUDA KULLANILDI

Cumhuriyet'in haberine göre, yavruluk döneminde ağır bir zatürre geçiren Erebus, uygulanan oksijen ve ilaç tedavisi sayesinde sağlığına kavuştu. Tedavi sürecinde çekilen akciğer röntgenleri, Guinness Dünya Rekorları başvurusunda parmak sayısının resmi olarak tescillenmesi amacıyla delil sunuldu. Guinness yetkilileri, 13 Mayıs'ta yaptıkları değerlendirmeyle Erebus'un rekorunu tescilledi.

Sahipleri, Erebus'un başka bir aileye verilip verilmeyeceğine dair soruya, kendileriyle kalacağını ifade ederek yanıt verdi.

Daha önceki rekor, 2002 yılında Kanada'da yaşayan 28 parmaklı "Jake" adlı kediye aitti. Michigan'da yaşayan "Toby" adlı kedi de bu rekoru egale etmişti. Erebus ise 29 parmağıyla zirvenin tek sahibi konumuna geldi.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz