E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Belediyelere terör soruşturması! Emir Sarıgül, Hayri İnönü ve Şükrü Genç'e hapis cezası 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, DHKP/C’ye finansman sağlandığı iddiasıyla aralarında eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de bulunduğu sanıklar hakkında kararını açıkladı.

20.01.2026 - 09:42
Belediyelere terör soruşturması! Emir Sarıgül, Hayri İnönü ve Şükrü Genç e hapis cezası

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 11 sanık ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarına davayı karara bağlayacağını bildirdi.

Heyet, tutuklu sanıklar Mahmut Serdar Kızılay ve Şükrü Genç'i "terörizme finansman sağlamak" suçundan 7'şer yıl 6'şar ay, Melih Morsünbül, Sinan Çetiz ve Zafer Eskiköy'ü aynı suçtan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Genç ve Kızılay hakkında verilen ceza miktarını da dikkate alan heyet, adli kontrol kararlarının yetersiz kalacağı kanaatine varıp, sanıkların bu hallerinin devamına hükmetti.

EMİR SARIGÜL VE HAYRİ İNÖNÜ'YE HAPİS CEZASI

Eski Şişli Belediye Başkanı Hasan Hayri İnönü, eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Battal, İsmail Erdem, eski Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir'i "terörizme finansman sağlamak" suçundan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına mahkum eden heyet, sanıklar İsmail Yalnız, Kaya Emir Dönmez, Muhittin Yetimler, Necati Demirci, "silahlı terör örgütüne üye olmaktan" 6'şar yıl 3'er ay hapisle cezalandırdı.

Heyet, tutuksuz sanıklar eski Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül, Erdoğan Yıldız, Mehrali Seçme ile Orhan Beğenmiş'in, "örgüt üyesi olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "terörizme finansman sağlamak" suçlarından 6'şar yıl 13'er ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sanıklar İsmail Yalnız, Kaya Emir Dönmez, Muhittin Yetimler ve Necati Demirci'nin üzerlerine atılı "terörizme finansman sağlamak" suçunun, suç tarihi itibarıyla "silahlı terör örgütüne üye olma"nın unsuru olarak bu suç içinde eriyeceğini bildiren heyet, ayrıca söz konusu suçtan ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Tutuklu sanıklar İsmail Erdem ile Kalender Özdemir hakkında verilen ceza miktarını dikkate alan heyet tahliyelerini kararlaştırdı.

Eski Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları sanıklar Abdullah Der, Deniz Kutlu, Hatice Yazlık ile Haydar Özgül'ün üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatlerine hükmetti.

Heyet, ayrıca haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar Fatma Varıcı ve Sunay Yıldız'ın dosyalarının ayrılmasını kararlaştırdı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda yakalanarak haklarında işlem yapılan bazı kişilerin beyanlarına göre, örgütün merkez komitesinin talimatıyla maddi kaynak sağlamak amacıyla 2014'te İKOM (İhtiyaç Komitesi) isimli bir yapılanmanın kurulduğu, müteahhitler, belediyeler, zengin iş adamları, yasa dışı kumar oynatan kumarhaneler ve örgüte müzahir mahallelerde bulunan esnaftan kaynak sağlandığı belirtilmişti.

Soruşturmaya konu belediye başkanlıkları ile İKOM yöneticilerinin, örgütün ihtiyaçlarının karşılanması için görüşmeler yaparak destek sağlandığı yönündeki beyanlar üzerine soruşturma başlatıldığı aktarılan iddianamede, sanıkların görev yaptıkları dönemde gerek DHKP/C silahlı terör örgütüyle ters düşmemek gerekse de örgütü finanse etmek amacıyla örgüt ile irtibat kurup para transferi gerçekleştirdikleri kaydedilmişti.

ŞÜKRÜ GENÇ HAKKINDAKİ İDDİALAR

İddianamede, eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in görevi nedeniyle örgüte aktarılan çok sayıdaki para hareketlerinden haberdar olmamasının olağan akışa uygun olmadığı ifade edilmişti.

Genç'in, örgütün finanse edilmesinde aktif rol aldığı belirtilen iddianamede, eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı sanık Melih Morsümbül'ün görevi sırasında terör örgütü DHKP/C'yle irtibatlı olduğu, ayrıca örgütün finanse edilmesinde aktif rol aldığı aktarılmıştı.

İddianamede, sanıklar Fatma Varıcı, İsmail Yalnız, Kaya Emir Dönmez, Muhittin Yetimler, Necati Demirci ve Sunay Yıldız'ın "terörizme finansman sağlamak" ile "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 15'er yıldan 30'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Eski Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der ile Deniz Kutlu, eski Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eski Başkan Yardımcıları Emir Sarıgül, Erdoğan Yıldız ve Mehrali Seçme, eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Battal, Hatice Yazlık, Haydar Özgül, İsmail Erdem, eski Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir, Mahmut Serdar Kızılay, daha önce Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı olan Manisa Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Morsümbül, Orhan Beğenmiş, Sinan Çetiz, eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Zafer Eskiköy'ün ise "terörizme finansman sağlamak" suçundan 7'şer yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapsi talep edilmişti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis Başkanı komisyon üyeleriyle görüştü
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi ...
"Rojava" yürüyüşüne polis müdahalesi
Van Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşe ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda ...
 
Skandal videoya tepki yağmıştı: Rakı masasında sela okutan MHP'li hakkında karar verildi
Burdur’da alkol alınan bir ortamda sela okuttuğu görüntüler ortaya çıkan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık sözü geçen bir Türkiye var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı 3. Pist, ...
MHP'den Suriye mesajı: Engel kalmadı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Suriye’deki son gelişmelerin, ...
 
Eski başkana hapis cezası
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 25 sanıklı 'Kazova Tekstil' davasında ...
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı, Suudi Arabistanlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla ...
Babacan'dan Suriye uyarısı: Bunu unutmasınlar
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı televizyon programında, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
İsrail
Sağlık
tff
Suudi Arabistan
Mehmet Şimşek
Necmettin Erbakan
Barack Obama
Devlet Bahçeli