Turk Time
DOLAR
47,5397 %0.06
EURO
54,8349 %0.04
ALTIN
6219,3930 %0.71
BIST-100
13458,10 %0
PETROL
82,3100 %-7.64
BONO
42,0500 %0.12
ISTANBUL
BUGÜN
23/31°
ISTANBUL
YARIN
23/32°

Başbakan Yardımcısı Diaz'dan, İsrail karşıtı gösterilere destek

İspanya Başbakan Yardımcısı, Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakanı Yolanda Diaz, bisiklet yarışı La Vuelta'nın Madrid'deki son etabını durduran Filistin'e destek gösterilerini "bir onur örneği" olarak nitelendirdi.

  • Son Güncelleme:
Başbakan Yardımcısı Diaz'dan, İsrail karşıtı gösterilere destek

Diaz, Bluesky adlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bisiklet yarışı La Vuelta'nın final etabının yarıda kesilmesine yol açan Madrid'deki İsrail karşıtı gösterilerin "İspanyol toplumunun Gazze'deki soykırımın normalleştirilmesine tahammül etmediğinin göstergesi" olduğunu belirtti.

İspanya Başbakan Yardımcısı, "Bisiklet turu sırasında Filistin halkı için yapılan seferberliklere, tüm gücümüzle destek veriyoruz. Vatandaşlarımız onur örneğidir." ifadelerini kullandı.

İsrail hükümeti, İspanya hükümetinin İsrail'e karşı 9 maddelik yaptırım kararı almasının ardından Başbakan Yardımcısı Diaz ile Gençlik ve Çocukluk Bakanı Sira Rego'nun İsrail'e girişine yasak getirdiğini duyurmuş, İspanya hükümeti de aynı şekilde karşılık vermişti.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz