Turk Time
DOLAR
47,5384 %0.05
EURO
54,8455 %0.06
ALTIN
6195,2970 %0.32
BIST-100
13483,26 %0.19
PETROL
83,3700 %-6.45
BONO
41,8600 %-0.45
ISTANBUL
BUGÜN
23/30°
ISTANBUL
YARIN
23/32°

Balık üretiminde rekor

İstanbul Sarıyer'de balıkçılarla buluşan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 2025'te Türkiye'de balık üretimi 1 milyon 20 bin tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını belirtti.

  • Son Güncelleme:
Balık üretiminde rekor

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, kota sisteminin üretim planlaması kapsamında çok etkili olduğunu belirtti.

Yumaklı, 2025'te Türkiye'de balık üretimi 1 milyon 20 bin tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını iletti.

SARIYER'DE BALIKÇILARLA BULUŞTU

İstanbul Sarıyer'de balıkçılarla buluşan ve burada onların sorun ve taleplerini dinleyen Yumaklı, burada su ürünlerinin yılı nasıl geçirdiğine dair bilgi verdi.

Yumaklı, 2025'in son gününde balıkçılarla beraber olduklarını, her zaman olduğu gibi sektörün de sorunlarını bizzat balıkçı reislerin kendi ağızlarından dinlediklerini söyledi.

Zaman zaman balıkçılarla bu şekilde bir araya geldiklerini kaydeden Yumaklı, bugün de kendilerine aktardıkları konuların bir kısmının önceden gelen konular olduğunu ve bunları da çözmek için gayret sarf edeceklerini bildirdi.

"2025'TE TÜRKİYE'DE BALIK ÜRETİMİ 1 MİLYON 20 BİN TONLA CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU KIRDI"

Yumaklı, balıkçılarla buluşmalarında sistemin sonuçlarını ve düzeltilmesi gereken yönleri varsa onları da konuşmuş olduklarını aktararak, "2025'te Türkiye'de balık üretimi 1 milyon 20 bin tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Yani bu hakikaten çok büyük, devasa bir rakam. Tabii TÜİK tarafından sanırım haziran ayında tam kesin rakamlar açıklanacak ama bizim kayıtlarımıza göre bu. Bunun yaklaşık 400 bin tonu avcılık, 600 bin tonu yetiştiricilikten gerçekleşmiş oldu." şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz