Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının A Milli Futbol Takımı'nın 14 Haziran’da oynayacağı Dünya Kupası maçıyla çakışması nedeniyle bir gün öne alınabileceğini açıkladı. 2026 Dünya Kupası D Grubu’ndaki ilk maç, 14 Haziran’da TSİ 07.00’de başlayacak ve Avustralya ile oynanacak. LGS sınavı da aynı güne denk geliyor.
"SINAVI CUMARTESİ YAPABİLİRİZ"
Bakan Tekin, konuyla ilgili AK Parti grup toplantısı öncesinde konuştu. Tekin, “LGS’yi yapacağımız gün sabah Milli Takımımızın grup maçı var. Sınavı pazar günü değil cumartesi günü yapmak üzere bir çalışma içerisindeyiz” dedi.
A Milli Futbol Takımı, Play-Off finalinde Kosova’yı deplasmanda 1-0 yenerek Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanmıştı.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |