Turk Time
DOLAR
49,9975 ▲ %0.06
EURO
56,0239 ▲ %0.09
ALTIN
6342,3440 ▲ %0.04
BIST-100
11086,14 ▲ %1.14
PETROL
101,0600 ▼ %-2.29
BONO
39,7600 ▲ %0.43
ISTANBUL
BUGÜN
13/21°
ISTANBUL
YARIN
12/16°

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekim ayı yıllık tüketici enflasyonunun yüzde 29,8'e gerilediğini belirterek düşüşün ulaştırma ve enerji haricinde genele yayıldığını açıkladı.

  • Son Güncelleme:
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ekim ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıllık tüketici enflasyonunun bir önceki yılın aynı ayına göre 3,1 puan azalarak yüzde 29,8 olduğunu belirten Şimşek, enflasyondaki düşüşün ulaştırma hizmetleri ve enerji dışında genele yayıldığını kaydetti.

YÜKSELEN ENERJİ FİYATLARI DEZENFLASYONU SINIRLADI

Enflasyonun alt kalemlerindeki değişime değinen Şimşek, yıllık enflasyonun gıda grubunda 7,1 puan, enerji ve gıda dışı mallarda 2,5 puan, hizmetlerde ise 7,9 puan gerilediğini aktardı.

Enerji fiyatlarındaki artışın etkisini vurgulayan Şimşek, "Ancak savaşın etkisiyle yükselen enerji fiyatları, enerji enflasyonunu 16,7 puan artırarak dezenflasyonu sınırladı." uyarısında bulundu.

ARZ YÖNLÜ POLİTİKALAR HIZLANACAK

Gelecek dönemde enflasyondaki gerilemeyi destekleyecek unsurlara dikkat çeken Şimşek, "Önümüzdeki dönemde ekonomik aktivitenin dengeli seyri, enerji ve emtia fiyatlarında öngörülen gerileme, beklentilerde iyileşme ve hizmet enflasyonunda ataletin azalması enflasyondaki düşüşü destekleyecektir."

"Aynı zamanda gıda, konut ve enerjide arz yönlü politikalarımızı hızlandırırken yönetilen-yönlendirilen fiyatların bütçe imkânları dâhilinde enflasyon hedefleriyle uyumunu güçlendireceğiz." açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz