E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Başbakan Erdoğan’dan Kurumlar Arası Çatışma Yanıtı: Çatışma Yok, Temizlik Var! 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Erdoğan, “Kurumlar kendi içinde adeta bir temizliğe tabi tutuluyorsa bundan kimsenin rahatsız olmaması lazım ve bunun gerçekleştirilmesi lazım” dedi.

28.02.2010 - 07:12
Başbakan Erdoğan’dan Kurumlar Arası Çatışma Yanıtı: Çatışma Yok, Temizlik Var!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) genel kurul toplantısında, felaket tellallığı yapanları sert bir dille eleştirdi.

Demokrasi ve hukuk alanında büyük mücadelenin verildiği bir dönemde, kimin nerede durduğu, kimin moral verdiği, kimin moral bozduğunun ayrı bir önem taşıdığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin her meselesi, belli kesimler tarafından büyük gürültüyle tartışılıyor. Ortaya çıkan her meselede, başta muhalefet olmak üzere söz söyleyenlerin uzlaşmaz bir durum takındıklarını görüyoruz." dedi. Erdoğan, CHP'nin "Türkiye'de gensoru değil hukuk yalama oldu" açıklamasına da "Hukuk yalama olmaz, yasalar yalama olur. Yasaları yalama ettiler" karşılığını verdi.

 

BİZ KAÇ TANE MUM YAKTIK?

Birbirinin dünyasına sağır kesilmiş, birbirini duymayan, görmeyen, her yapılana karşı çıkan anlayışın, Türkiye'yi ileriye taşıyacak bir anlayış olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Batının veya vahşi kapitalizmin eleştirisini yapmak veya onları sürekli olarak gündemimizde tutmak bize bir şey kazandırmıyor. Biz kaç tane mum yaktık, bunu konuşalım. Bunu aşamadığımız sürece varacağımız bir yer yok, patinaja devam. Türkiye patinaj devrini aşmıştır. Her adımın karşısında duvar misali dikilmek, Türkiye'nin hayrına bir yaklaşım değildir. Böyle bir muhalefet yaklaşımı olabilir mi?" açıklamasında bulundu.

 

BİZE LAZIM OLAN MORAL

Muhalefetin tarzının, hükümetin ve AK Parti'nin hayrına olduğunu söyleyen Erdoğan, "Böyle muhalefete can kurban ama bu muhalefet tarzı ülkenin de, demokrasinin de hayrına değildir. Tüm dünyada küresel finans krizi her ülkeyi az ya da çok etkiliyor. Özellikle Avrupa'da krizin sarsıcı etkilerini daha sıcak şekilde hissettik. Böyle dönemler yapıcı olmanın, birlikte hareket etmenin, uyumun, koordinasyonun her zamankinden elzem olduğu dönemlerdir. Medyada, siyasette, sivil toplum örgütleri arasında felaket tellallığıyla, kötümserlikle, moralleri bozmak için her türlü yola başvuruluyor" ifadelerini kullandı.

 

IMF NEDEN OLMASIN

Erdoğan, ekonomide en önemli unsurun moral olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"IMF adını duyduğumuz zaman kaçmanın ne manası var. Niye irkiliyoruz. İki yıldır IMF ile masadayız, anlaşmayı işimize gelirse imzalarız. Krediyi en ucuz IMF'den alabiliyorsak, ekonomide finansı yönetmektir maharet, insani yönetmektir maharet. Bu maharetleri başarabilirseniz, o zaman başarıyı sağlarsınız. Siyaseten eğer IMF bizden önce olduğu gibi kalkıp da yön vermeye kalkarsa, o zaman IMF'ye 'kusura bakma, bizim yolumuz burada ayrılır' deriz. Bugüne kadar bunu yaptık.

 

EKONOMİYE ZARAR VERMEYİZ

Sanayi üretiminin, dünyada daralırken Türkiye'de son aylarda artmaya başladığını belirten Erdoğan, mayıs ayından itibaren işsizliğin süratle azalacağını ifade etti. Erdoğan, "Hükümet olarak, ekonomiyi olumsuz etkileyecek, Türkiye'nin büyümesini olumsuz etkileyecek girişimlere taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR

"Türkiye'de gerçekten güzel gelişmeler oluyor" diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Tarım ürünlerinde ihracatı öne çıkmış bir ülkeyiz. Ama demek ki bunu yakından takip etmiyoruz. 5 yıl sonra Türkiye, dünyanın önde gelen tarım ürünü ihracatçısı ülkelerden biri olacak. Tüm dünyada uzun vadede bir gıda krizi beklentisi varken, Türkiye dünyanın bir tahıl ambarı olma yolunda ilerliyor.

YABANCI KORKUSU BOŞA

Yabancı sermayenin Türkiye'ye girmesinden korkulduğunu belirten Erdoğan, bu korkunun artık ayaklar altına alınması gerektiğini söyledi. Erdoğan, dünyanın bir çok noktasında Türk işadamlarına rastladığını ifade ederek, "O tek başına korkmamış oraya gitmiş. Endişesi yok. Bize ne oluyor, niye korkuyoruz. Onlar burada yatırım yaptığı zaman ne olacak. Neyi alıp götürecek. Aksine onlar buraya farklı bir yapılanmayı katıyorlar. Paranın dini, milleti, ırkı, vatanı olmaz" diye konuştu.

 

Bırakınız kurumlar temizlensin

Erdoğan, yargı reformu konusunda da açıklamalarda bulunarak, kurumların kendi içinde adeta bir temizliğe tabi tutulmasından kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini söyledi. Bunun gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, bunun gerçekleştirilmemesi halinde en büyük sıkıntıyı gelecek nesillerin çekeceğini belirtti. Başbakan Erdoğan, "Şu anda yasama, yürütme ve yargının birbirinden ayrı olması gerekir. Peki ayrı mı, ne yazık ki ayrı değil. Ne yasama ne yürütme hepsi bir kenara, yargı bir anda hepsini silip atabiliyor. Hani birbirinden ayrıydı, ne oldu. Şu anda yargı istediği şekilde yürütmeye müdahale edebiliyor. Ama bakıyorsunuz ki, bir siyasi partinin kapatılması noktasında iki dudak arasından çıkacak bir sesle, bu bu ülkede konuşulabiliyor. Bunu kabullenmek mümkün değil. Varsa ortada bir suçlu, bedelini o ödesin. Bir tüzel kişiliği bu bedele mahkum etmek, bu bedeli o tüzel kişiliğe ödetmek demokrasiyle bağdaşır bir şey değil" dedi.

 

TİTANİK MESAJI

ASKON'un genel kurulu 'Marufun Egemenliği' ana temasıyla gerçekleştirildi. Askon tarafından ilk olarak temayı anlatan dünya ekonomisi fragmanı gösterildi. Fragmanda Titanik görüntüleri altında dünya ekonomisinin çöküşü ve yaşadığı kriz anlatılmaya çalışıldı. Batmaz diye ifade edilen ve daha ilk seferinden dünyanın en büyük deniz kazaları arasına giren Titanik görüntüleri eşliğinde gelir adaletsizliği ve eşitsizliği anlatıldı.

Görüntülere farklı bir yorum getiren Başbakan Erdoğan, Türkiye için alt katta olanların değil üst katta olanların gemiyi delmeye çalıştığını söyledi. Erdoğan "Türkiye'de bir gerilim politikası varsa, bu gerilimi üretenden varsa, iktidar mücadelesini yapanlar, sınıf mücadelesini yapanlardır. Titanik'te gemiyi delenler alt tarafta oturanlar, şimdi gemiyi delenler üst katta olanlar. Fark bu. 'Türkiye'de yoksulluk artıyor' dersek haksızlık yaparız" dedi.

 

Meclis oyuna gelmeyecek referandum hazırlığı var

ASKON Genel Kurulu'nda Ekonomi Şefimiz İbrahim Kahveci'ye 'Yılın En İyi Ekonomi Şefi' ödülünü veren Başbakan Erdoğan, anayasa değişikliği konusundaki tartışmalara da değindi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye, demokrasi ve hukukun yüksek standartlarını hak ediyor. Dışarıdan bakıldığı zaman davulun da, zurnanın da sesi hoş geliyor ama içeride böyle değil. Şu an parlamentonun anayasa yapamayacağı iddiasını ortaya koymak, bir siyasetçinin kendini inkarıdır. Bu oyun, bu tezgah. Bu oyunun içine bizim parlamentomuz asla gelmeyecektir. Bir öncelikler sıralaması yapmak suretiyle, bu öncelikler sıralaması içinde muaccel olan neyse bunu yapalım istiyoruz. Bunu yaparken acaba biz referanduma nasıl gideriz, bunun gayreti içindeyiz."

 

Partileri de parlamento kapatmalı

Kurumlar arasındaki yetki karmaşasının çözümü için millete gideceklerini ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletimize bunu anlatacağız. Yargı reformu aynı şekilde. Yargı diyor ki 'herşeyi biz yapalım.' Bende diyorum ki, dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinin ortalamasını alalım, bu ortalamayı aldığımız zaman ortaya ne çıkıyorsa gelin onu uygulayalım. 'buna var mısınız, yok musunuz?' işlerine gelmiyor. Bırakın da siyasetçinin yargılanmasına parlamento müsaade etsin. Bir siyasi partinin kapatılıp kapatılmaması için müsaadeyi parlamento versin. Bunların adımının atılması lazım. Bu parlamento milletin temsilcisi. Öyleyse bu alanda millet adına tasarruf yetkisini de bu parlamento kullanmak durumundadır" şeklinde konuştu.

 

Biz tedavi ediyoruz muhalefet çekiştiriyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, hükümetin Türkiye'nin ilerlemiş hastalıklarını tedavi etmeye çalışırken bir yandan da arkadan çevrilen hesaplar, tezgahlarla uğraşmak durumunda kaldığını söyledi. Antalya'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Ergün, iş adamları, esnaf, sanayiciler ve sektör temsilcileriyle bir araya geldiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda bütçe açığına değindi. Ergün, "Bütçe açığını sıfırlayacak noktaya gelmiştik zaten, denk bütçe yapabilecek noktadaydık ama 50 milyar dolarlık bir bütçe açığı, bilinçli olarak verilmiştir' dedi. Ergün, turizm konusunda ise, "Barselona'da futbol maçı izlemek için verilecek parayla Antalya'da 5 gün tam pansiyon tatil yapmak bu şehre biraz haksızlık oluyor" dedi.

 

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
koçak ! tan 25 Şubat 2010 Perşembe 16:28

herkes kendi evinin önünü temizlesin.600 aşkın dosya dokunulmazlık yüzünden mecliste beklerken sen ancak kendine ak diyebiliyorsun.yargı yolu açılsa akp belki gruptan düşer.ne diyor burhan kuzu "yargının bu yapısı ile dokunulmazlıkları kaldırmak hata olur". o halde kendilerine biat eden yargı ve hukuk yaratma çabası içindemler.

Yorumu oyla      18      10  
25 Şubat 2010 Perşembe 14:25

şu dokunulmazlıklar kalksında f tipi polisimiz parlementoya girip hakkında yüzlerce yolsuzluk dosyasıyla utanmadan yargıya güvenmiyorum diyen ve makam işgal edenleri alıp götürse, süründürse mahkemeye çıkamadan senelerce hayatını ülkesi için ortaya koyanlara yapılanlarıda anlıyacağım ama şu anda bende bir işçiyken belediye başkanlığı sonrasında yürü ya kulum denen ve dünyanın en zengin 8. başbakanı olan r.t.e. ye güvenmiyorum ve olanları kabul edemiyorum..

Yorumu oyla      18      10  
aliş 25 Şubat 2010 Perşembe 09:59

kişisel olmayan sebeplerle yapılan protesto amaçlı istifa halinde devletin sağladığı bütün ayrıcalıkları, 5 yıldızlı hayatı, ölünceye kadar lojmanı, lüks sağlık hizmetlerini, kırmızı pasaportu vs ayrıcalıkları alırsın elinden bak bakalım istifa edebiliyor mu?

Yorumu oyla      18      10  
kızgın işçi 25 Şubat 2010 Perşembe 09:22

gerçekten anlamakta çok güçlük çekiyorum akp hükümeti hangi ülkenin hükümeti başbakan bakanlar vekilleri hangi ülkenin başbakanı bakanı vekili kim bilir kaç kahraman aziz askerimizi polisimizi vatandaşımızı şehit etmiş pkklı melanetlerin ayağına mahkeme gönderecek savcı hakim ayarlıyacak tahliye ettirecek zafer naraları attıracak eee buna bağımsız yargı bağımsız diyecek daha sonra darbe yapılacak masalıyla ordudan intikam almak için abuk subuk suçlamalarla içeri tıkacak yazıklar olsun fitne akpy

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
twitter
Gaziantepspor
Güney Kore
yunanistan
TÜFE
sanayi
Bütçe
pkk