Almanya'da gençler sokağa çıkıyor
Almanya'da Z kuşağı öncülüğünde örgütlenen gençler, 31 Ekim Cumartesi günü ülke genelindeki 21 büyük kentte eş zamanlı kitlesel protestolar düzenlemek üzere sokağa çıkma çağrısı yaptı.
- Son Güncelleme:

Almanya'da gençlerin 31 Ekim'de 21 kentte düzenlemeyi planladığı protestolar güvenlik güçlerini harekete geçirdi. “Z kuşağı ayağa kalkıyor” sloganıyla yapılan çağrıda hayat pahalılığı, eğitim ve sağlık alanlarındaki kesintiler, iklim politikaları ve zorunlu askerlik uygulamasına yönelik itirazlar öne çıkıyor. Alman polisi ise Fransa'daki protestolara benzer şiddet olaylarının yaşanmasından endişe ediyor.
21 KENTTE PROTESTO ÇAĞRISI
İnternet sitesi üzerinden yapılan çağrıda, 31 Ekim saat 14.00'te Berlin, Hamburg, Münih, Frankfurt, Köln ve Stuttgart'ın da aralarında bulunduğu 21 kentte gösteri düzenleneceği duyuruldu.
Gençler, gelecekleri hakkında alınan kararlarda daha fazla söz sahibi olmak istediklerini belirterek benzer hareketlerin Fransa, Belçika ve İspanya'da da ortaya çıktığına dikkat çekti.
GENÇLER NEDEN SOKAĞA ÇIKIYOR?
DW Türkçe'de yer alan habere göre protesto çağrısında eğitim, kültür ve sağlık alanlarındaki tasarruf önlemleri, gelir eşitsizliği ve artan yaşam maliyetleri eleştiriliyor. Gençler, kamu harcamalarındaki kesintilerin kendilerini olumsuz etkilediğini, buna karşılık savunma harcamalarına kaynak ayrıldığını savunuyor.
Zorunlu askerlik ve iklim değişikliğiyle mücadele de eylemin öne çıkan başlıkları arasında yer alıyor. Organizatörler, gençlerin karar alma süreçlerinde daha fazla söz sahibi olması gerektiğini vurguluyor.
POLİS OLASI ŞİDDET OLAYLARINA KARŞI HAZIRLANIYOR
Organizatörler gösterilerin barışçıl ve siyasi partilerden bağımsız olacağını açıklarken Alman güvenlik birimleri olası şiddet olaylarına karşı hazırlık yapıyor.
Berlin polisi, protestoların başka gruplar tarafından kendi amaçları doğrultusunda kullanılma ihtimalinin incelendiğini bildirdi. Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Roman Poseck de polisin sahada güçlü biçimde bulunacağını belirterek kişilere ve mallara yönelik şiddete izin verilmeyeceğini söyledi.
Berlin Polis Sendikası yetkilisi Stephan Weh ise Fransa'daki protestolarda yaşanan olayların güvenlik birimlerini kaygılandırdığını ifade etti.

YORUMLAR
İlk yorum yapan sen ol...